Evet tohum ile idare ederler ama sağlık ve uzun bir yaşam için canlı yem şart.Messor türü karınca besleyeceğim, fakat canlı yem alamam dışarıda çekirge bolluğu var belki kullanabilirim ama ilaçlı olmalarından korkuyorum. Canlı yem olmadan beslemem doğru olur mu?
Bilgilendirme için teşekkürler.Selamlar, daha önce Messor kolonimi sadece tohumla beslemeyi denemiştim. Koloni bir süre gelişimi sürdürdü. Fakat belli bir noktadan sonra hiçbir şekilde gelişmemeye başladılar. Koloni yaşıyordu, aktiviteleri vardı. Ama gelişmiyorlardı. Evde canlı yem olmasa bile alternatif olarak bir protein vermeniz lazım. Güve, kıyma, kedi/köpek maması, balık yemi, yumurta beyazı, baharatsız tavuk eti... Örnekler çoğaltılabilir, yeter ki yemeyi tercih ettikleri ekstra bir protein bulunsun.
Çekirgelerin ilaçlı olması durumu yaşadığınız yere göre değişir. Eğer şehir içi bir yerdeyseniz pek tavsiye etmem.
Farklı fikirler için forumdaki şu konuya da göz atabilirsiniz:
-Alternatif Besin Kaynakları-
Merhabalar, bu konu altında karıncalarıma verdiğim alternarif besinleri ve kazandığım tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Baştan belirtmek isterim, kolonilerimi sadece alternatif besinlerle değil, bir beslemede canlı yem bir beslemede alternatif besin olarak yapıyorum. Sizlerde verdiğiniz besinleri...karincaciftligim.com
Sizin farklı bir sonuç aldığınızı duymak güzel. Belki de türden türe değişiyordur bu gelişim durumu. Ama bendekiler gelişimi durdurunca tekrar denemedim bunu. Koloniden koloniye değişen bir şey de olabilir. Neticede her koloni her şeye aynı tepkiyi vermiyor.Eskiden bir messor kolonim vardı (hala yaşıyorlar) sadece tohum ve su ile 2 yıl yaşamışlardı kış uykusunada yatırmadım gelişimleri
Doğrudur zaten sadece tohum ile beslemek koloni için çokta sağlıklı değil dediğiniz gibi.Sizin farklı bir sonuç aldığınızı duymak güzel. Belki de türden türe değişiyordur bu gelişim durumu. Ama bendekiler gelişimi durdurunca tekrar denemedim bunu. Koloniden koloniye değişen bir şey de olabilir. Neticede her koloni her şeye aynı tepkiyi vermiyor.