Merhabalar nedeninide öğrenebilirmiyimYapamazlar
TeşekkürlerTürtüden türe değişmekle birlikte çok gelişmeleri gerekiyor tutupta 100 işçide messorlar uçuş yapmaz ama themnotorax lar 40 işçiden sonra alete üretimine başlayabilirler ayrıca alete üretilenilmesi için bulundukları ortamın da güvenilir olması gerekiyor
Merhabalar başlıktanda gördüğünüz üzere evde, beslediğimiz koloniler uçuş yapabilirmi?
Sorusunu merak ediyorum yardım ederseniz sevinirim.
TeşkkürlerAlate üretimiyle çiftleşme uçuşu farklı şeyler. Sorulan soru evde beslediğimiz koloniler prens ve prensesler üretir mi olsaydı cevap evet olurdu, olgunlaşan koloniler üretiyorlar. Fakat bu üretilen prens ve prensesler çiftleşme uçuşu yapamıyorlar. O düzeneği sağlamak mümkün değil. Çiftleşme uçuşu dediğimiz şey aynı türden olan yakın bölgelerdeki kolonilerin alatelerinin çiftleşmek üzere kolonilerden uçuş yapmasıdır. Yani birden fazla koloniden söz ediyoruz. Ortak bir zamandan söz ediyoruz. Evdeki kolonimiz alate üretse dahi aynı tür olan farklı kolonilere nasıl ulaştıracağız, uçuş zamanlarını nasıl tespit edeceğiz, kolonimizdeki işçileri kaçırmadan alatelerin uçmasını nasıl sağlayacağız vs... Deneyen, başaran birini hiç görmedim.
Alate üretimiyle çiftleşme uçuşu farklı şeyler. Sorulan soru evde beslediğimiz koloniler prens ve prensesler üretir mi olsaydı cevap evet olurdu, olgunlaşan koloniler üretiyorlar. Fakat bu üretilen prens ve prensesler çiftleşme uçuşu yapamıyorlar. O düzeneği sağlamak mümkün değil. Çiftleşme uçuşu dediğimiz şey aynı türden olan yakın bölgelerdeki kolonilerin alatelerinin çiftleşmek üzere kolonilerden uçuş yapmasıdır. Yani birden fazla koloniden söz ediyoruz. Ortak bir zamandan söz ediyoruz. Evdeki kolonimiz alate üretse dahi aynı tür olan farklı kolonilere nasıl ulaştıracağız, uçuş zamanlarını nasıl tespit edeceğiz, kolonimizdeki işçileri kaçırmadan alatelerin uçmasını nasıl sağlayacağız vs... Deneyen, başaran birini hiç görmedim.
prenses ve prenses üretirlerse işçi olarak devam mı edecekler, yoksa balkondan vb. doğaya mı salalım?Evet ben muhteşem ötesi türkçemle soruyu çok iyi anlamışım 😂 🤦♂️
İşçi olarak çalışması daha makul olur benceprenses ve prenses üretirlerse işçi olarak devam mı edecekler, yoksa balkondan vb. doğaya mı salalım?