Evde beslediğimiz koloniler çiftleşme uçuşuna çıkartılır mı?

Lokaxefe

Yumurta
Üye
Merhabalar bir TÜBİTAK projesi için araştırma yapıyorum. Şimdi evde bir koloni beslediğimizi ve bu koloninin çiftleşme uçuşuna hazırlandıklarını düşünelim. Uçuşa hazırlanan dişi ve erkek karıncalar doğaya salındıklarında diğer kolonilerden dişi ve erkeklerle çiftleşebilirler mi? Bu şekilde ekolojik dengeye katkı sağlayabilir miyiz?

Aquila

Pupa
Üye
Mümkündür ama bunu x bir zamanda x bir yere alateleri salarak yapamazsınız. Doğadaki koloniler gibi dış dünya ile bağlantılarının olması uçuş zamanını yakalamaları için yeterlidir.

Ekoloji konusuna gelirsek. Benim görüşüm insanların doğaya olabildiğince minimum müdahil olmasıdır. Doğa ne yapacağını bilir, her zaman kazanır.

Lokaxefe

Yumurta
Üye
Mümkündür ama bunu x bir zamanda x bir yere alateleri salarak yapamazsınız. Doğadaki koloniler gibi dış dünya ile bağlantılarının olması uçuş zamanını yakalamaları için yeterlidir.

Ekoloji konusuna gelirsek. Benim görüşüm insanların doğaya olabildiğince minimum müdahil olmasıdır. Doğa ne yapacağını bilir, her zaman kazanır.
Evet ama maalesef insanlar bina yapabilmek için doğaya zarar verdikleri için bu tür çalışmaların artması gerektiğini düşünüyorum. İlla karınca beslemek olmasına gerek yok 1 tane bile olsa ağaç eksek iyidir.