Ev yapımı ısıtıcı ped

Emperorofinsects

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba. Birçok arkadaş anlatmamı istemiş. Malum Türkiyedeki ısıtıcı ped fiyatlarını az çok biliyorsunuzdur. Bazı arkadaşların da (benim gibi) bu fiyatları karşılayacak bütçeleri olmayabiliyor. Ben de kendi ısıtıcımı yapmaya karar verdim. Başarılı olursam anlatacağımı söylemiştim ve oldum.IMG_20220421_161651.jpg
Ben bu cihazı kullanıyorum. Robotistandan aldım ama alternatif olarak da bu ürünü kullanabilirsiniz.
IMG_20220421_161534.jpg
Röle kartı tercih etmenizi tavsiye ediyorum çünkü genelde 12V oluyor ve daha ucuzlar. Ürünü alırken 12V gibi düşük bir gerilim olmasına dikkat edin.
Şimdi gerekli diğer ürünleri yazayım: Adaptör(ben 2 adet adaptör tercih ettim çünkü benim ısıtıcım 5V ile çalışıyor. Hesaplamasını yapmadım hangisi oluyorsa onu kullanabilirsiniz. Paralel bağlama da oluyor tek bir adaptör ile dendi bana onu da en son resmini atarım ben denedim olmadı ama teoride olması lazım), elektrikli battaniye teli(siz küçük bir rezistans da kullanabilirsiniz ısıtıcı olarak ampul de elektrikli battaniye telini bulması zor olabilir.) Alüminyum folyo-bant, biraz da 0-12 V arası taşımada kullanılan ince teller(eğer siz ampül ya da rezistans kullanacaksanız ona uygun tel almalısınız)
Yapım aşaması de devrenin bağlanmasına gelecek olursak şöyle bir görsel paylaşayım.

IMG_20220420_222527.jpg.
Kablolar karışmasın diye bazı yerleri dalgalı çizdim.
Isıtıcı pediniz hazır arkadaşlar not olarak birkaç bir şey yazdıktan sonra bitiriyorum.
Not: röle kartı ile ısıtıcıyı bağladığım kısım yüksek voltlara da izin veriyor yani ampül bağlamak istediğinizde herhangi bir adaptör kullanmanıza gerek yok fakat termostatı çalıştırmak için kullandığınız adaptörün mutlaka termostata uyumlu olması gerekiyor.

35 tl lik termostatın kullanım kılavuzunda ne ile çalıstığı yazar ki muhtemelen 12V ile çalışıyor.
Not: tel hızla ısındîğından teli mutlaka ısıyı yayacak ya da yalıtacak bir şeyin içine koyun eğer öyle yapmayacaksanız aynı kutunun içinde temas etmeyecek şekilde koyabilirsiniz.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20220420_222619.jpgdownloadfile (1).jpgparalel bağlama(adaptörün + ve - uçları ter yazılmış ona dikkat edin)

spykex

Yumurta
Üye
Eline sağlık çok güzel olmuş

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bende yapmak istiyorum fakat çok teknik bilgi gerekiyor gibi gözüküyor, malzemeleri falan da bulur muyum bilmiyorum.

Emre52ege52

Yumurta
Üye
Cok guzel olmus ama ben onu yanar korkusu ile kullanamam

Enes-66

Yumurta
Üye
Bende yapmak istiyorum fakat çok teknik bilgi gerekiyor gibi gözüküyor, malzemeleri falan da bulur muyum bilmiyorum.
Ocak ısıtıcı teli al eğer yapmak istersen ürün fiyatı 8 TL o teli al 25 cm teli duzlestir adaptör 5 volt ile çalışır adaptör gerekme 3 gündür araliksiz çalıştırıyorum gayet iyi ilk korktum yangın çıkacak diye ama hiç bir sorun olmadı gayet sağlam ve güvenilir yapmak istersen detay iste anlatırım resim atarım

Enes-66

Yumurta
Üye