Ev karıncası ayrı bir tür mü?

EmreSefa

Yumurta
Üye
Merhaba herkese. Evde gördüğümüz karıncaların türü tam olarak ne oluyor. Değişiyor mu? Ev türü diye ayrı bir tür mü var? Messorlara benziyorlar gibi

Azoreal

Larva
Üye
Aslında ev türü diye bir şey yok belli cinsler çatlaklara köşelere yuvalama yaparlar bu yuvayı evin içine de yapmış olabilir ya da evin dışında yapmistir senin evinin bi köşesindeki delikten farklı bi çıkış noktaları vardır şahsen benim evimde de messor kolonisi yuva yapmış durumda ara ara onlara da besleme yapıyordum fakat şu an kış uykusundalar

EmreSefa

Yumurta
Üye
İnternetten baktığımda ev karıncaları diye ayrı bir başlık açmışlardı. O yüzden anlamsız gelince sordum. Teşekkürler

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Merhaba herkese. Evde gördüğümüz karıncaların türü tam olarak ne oluyor. Değişiyor mu? Ev türü diye ayrı bir tür mü var? Messorlara benziyorlar gibi
Ev karıncası denmesinin sebebi yuvalarını evlere, çatlaklara yapabilen türlerdir. Ev karıncası ayrı bir başlık açılabilir, çünkü her cins ev karıncası değildir diye biliyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ev karıncası diye bir şey yok. İyi tırmanıcı olan cinsleri evinizde görebilirsiniz çünkü duvarlar onlar için düz bir zeminden farksızdır. Bu cinslere örnek olarak crematogaster, lasius, tapinoma verilebilir. Bu cinsleri evinizde görebilirsiniz çünkü tırmanırlar. İşçiler gibi kraliçeler de tırmanarak evinize koloni kurabilir. Dolayısıyla daha sık görüldükleri için o şekilde isimlendirilmişlerdir. Ev karıncası değil, evlerde sık rastlanan karınca cinsleri daha doğru nitelendirme olur.