Etrafta Gezinen Karıncalar

waynhen

Pupa
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Bugün Nevşehir/Kozaklı'ya geldim ve etrafta birçok işçi karıncanın gezindiğini gördüm. Bu durum dikkatimi epeyce çekti. Hava düşük sıcaklıklarda. En yüksek sıcaklık 8-9 derecedir veya hadi 10-11 olsun hissedilen. Geceleri de baya bir ayaza çekiyor hava, her taraf buz oluyor. Bu karıncalar neden dışarıda geziyor bu mevsimde? Ve herhangi bir tür var mı böyle uyumayıp dolaşan? Merak ettim bu konuyu sizinle de paylaşmak istedim üzerine konuşalım diye.

Moderatör tarafında düzenlendi:

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba, kış uykusu olarak bildiğimiz diyapoz aslında bir donma durumu değildir. Karıncalar diyapoza girdikleri zaman hava koşullarına uyum sağlayabilmeleri için metabolizma hızını önemli ölçüde yavaşlatacak, mümkün olduğunca az enerji harcayacak şekilde evrimleşmişlerdir. Elbette kışın bütün zamanları hava aynı derecede tezahür etmez. Hava sıcaklığı yükseldiği zaman bu fırsatı değerlendirecek, toplayıcılık yapmaya çıkacaklardır.

Bazı türlerde kış uykusunda daha verimli olurlar ve asıl beslenme davranışını bu vakitlerde gösterirler.

Her koloni sıcak havalarda verimli bir toplayıcılık yapamaz; kışı, yapılan stoklamayla geçiremeyecek koloniler vardır. Bu karıncalar, kışında fırsatları değerlendirmek zorundadır.

Son düzenleme:

waynhen

Pupa
Üye
Merhaba, kış uykusu olarak bildiğimiz diyapoz aslında bir donma durumu değildir. Karıncalar diyapoza girdikleri zaman hava koşullarına uyum sağlayabilmeleri için metabolizma hızını önemli ölçüde yavaşlatacak, mümkün olduğunca az enerji harcayacak şekilde evrimleşmişlerdir. Elbette kışın bütün zamanları hava aynı derecede tezahür etmez. Hava sıcaklığı yükseldiği zaman bu fırsatı değerlendirecek, toplayıcılık yapmaya çıkacaklardır.

Bazı türlerde kış uykusunda daha verimli olurlar ve asıl beslenme davranışını bu vakitlerde gösterirler.

Her koloni sıcak havalarda verimli bir toplayıcılık yapamaz; kışı, yapılan stoklamayla geçiremeyecek koloniler vardır. Bu karıncalar, kışında fırsatları değerlendirmek zorundadır.
Anladım.Peki bu zaman dilimlerinde tesadüfen o yuva ağzında koloninin kraliçesinide görme ihtimalimiz var mıdır?Yoksa yalnızca işçiler mi çıkar?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Anladım.Peki bu zaman dilimlerinde tesadüfen o yuva ağzında koloninin kraliçesinide görme ihtimalimiz var mıdır?Yoksa yalnızca işçiler mi çıkar?
Koloninin kraliçesini neden görmeyi bekliyorsunuz ki? Onu normal koşullarda bile transfer harici zor görürsünüz.

Moderatör tarafında düzenlendi: