Eskişehir'de karınca uçuşlarına dair konum bilgisi olan var mı?

Hasmar

Yumurta
Üye
Selamlar. Daha önce türünü sorduğum formica rufibarbis grup veya subpilosa grup kraliçemin larvaları var. Bu gelişmenin ardından Formica'nın yanı sıra başka bir koloni daha kurmak istiyorum. (tercihen messor) Eskişehir'de nerelerde kraliçe bulabileceğim konusunda bilgisi olan var mı? Ya da elinde fazla kraliçe olan?

Moderatör tarafında düzenlendi:

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Selamlar. Daha önce türünü sorduğum formica rufibarbis grup veya subpilosa grup kraliçemin larvaları var. Bu gelişmenin ardından Formica'nın yanı sıra başka bir koloni daha kurmak istiyorum. (tercihen messor) Eskişehir'de nerelerde kraliçe bulabileceğim konusunda bilgisi olan var mı? Ya da elinde fazla kraliçe olan?
Şuan messor uçuşları çok çok az bulamayabilirsiniz. Eskişehir'de yaşamıyorum.

Emrebs

Yumurta
Üye
Eskişehir alpu ilçesinde bu hafta 3 kez tetramorium kraliçesi gördüm 2 tanesini aldım, dünde Cataglyphis prensi gördüm, bu saydıklarım kırsal bölgelerde gördüklerim . Merkezde kentparkta ve küçük yeşillikli olanlan parkların kaldırım köşelerinde oluyor, özellikle messor uçuş döneminde oralarda bolca oluyor. Son olarak Millet Bahçesinde nadiren olabiliyor.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Şuan crematogaster,colobopsis, tetramorium, belki Pheidole, Cataglyphis,formica, aphaenogaster, lasius(fazlasıyla) bulursunuz diye düşünüyorum.