Şimdi öncelikle herkese merhaba! Ben bu hobide yeniyim yani 1 ay oldu ama karıncalarım hâlâ yumurtlamadığı için hiç bir tecrübem hala yok. Elimde 4 adet 30 Ağustos tarihinde bulduğum Messor kraliçem var ve yumurtlamadıkları için kış uykusuna yatırma kararı aldım. Dün akşam şekerli su ile besledim canlı yemim olmadığı için ekstra bı besleme yapamadım maalesef. Öncelerde protein belki yumurtlamalarına yardımcı olur diye haşlanmış yumurta beyazı vermiştim ama yemediler onu da. Aç kalmalarını istemediğim için tüplerine üçer tane tohum bıraktım umarım acıkınca yerler. Dün akşamdan beri camımın önünde soğuğa alıştırdım ve bu günde buz dolabında ağırladım kraliçelerimi. Dolap 6 derece genelde 0-10 derece aralığında kış uykusuna yattıklarını gördüm ve sorun olmayacağını düşündüm. İnşallah bu süreç ve devamı çok güzel ilerler.
Sonradan ekleme yapayım dedim, tüplerini de değiştirdim dün uykuya yatmadan önce temiz temiz takılsınlar diye. Fotoğraflarını da aşağı bırakıyorum.
İlk kez günlük yazdığım için bir tık ordan buraya burdan şuraya atlaya atlaya anlattım kusura bakmayın
Sonradan ekleme yapayım dedim, tüplerini de değiştirdim dün uykuya yatmadan önce temiz temiz takılsınlar diye. Fotoğraflarını da aşağı bırakıyorum.
İlk kez günlük yazdığım için bir tık ordan buraya burdan şuraya atlaya atlaya anlattım kusura bakmayın
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: