Merak ettim acaba aranızda hobi ile ilgilenen en küçüğümüz kim ben 16yas
11 yaşınday ken muhabbet kuşum vardı dedim ben bunu artık yaşatmalıyım falan(önceden aldığım hiçbir hayvana bakamadım) yaşattım hala yaşıyor sonra onla alakalı videolar izlerken karınca çiftlğim videolarına bakim dedim ilgimi flan çekti dedim ben bunu yaparım.( Kışın ortasıydı) sonra bulamamdım ama yaza kadar bilgilendim bu şekil yazın hobiye başladım şuan 1 lasius kolonim 3 afrika dev salyangozum canlı yemleri m muhhabet kuşum vede hamsterim var birde elimde şuan bir akvaryum var 64 lt lepistes akvaryumu kurmayı planlıyorum. (biraz uzun gibi oldu amaNasıl başladın hobiye?
Bende bayağı takip ediyordum günlükleri fln kardeşim o zmanalar 7 yaşındaydı bir gün eline kraliçe ile geldi ve hemen tüp alıp koydum böylece ilk kolonim olmuştu şuan 400 işçiyi buldu14 yaşındayım 13 yaşında ciddi olarak başlamaya çalıştım fakat bir türlü kraliçe karınca bulamadım şuan 4 messor 3 solenopsis kralicem var ama o kraliçe bulamadığım süreyi bayağı bir karınca videosu/günlük izleyip okudum fakat yinede tecrübe etmenin yerine geçmez(tam emin değilim fakat 9 10 yaşında veya biraz daha önce/sonra keşfettim hobiyi fakat ailem hiçbir türlü izin vermemişti :d ama memnunum bundan, o yaşta fazla sabırsız şekilde kraliçe ve karincaları stresse sokacağımdan eminim)
Bende 14 aynı şehirdeyiz13 bende karınca hobisene başlayalı yaklaşık 1 yıl oldu ama böceklerle aram hep iyi olmuştur