Elimdeki ekipmanları nasıl değerlendirebilirim?

yağızalp

Larva
Üye
Merhaba hobidaşlarım,
Bu hobide yeniyim, heyecanla biraz abartmış olabilirim. 1 adet Messor dentatus kraliçem var ve eşyalar yeni geldi, kurulumunu da yaptım (biraz sabırsızım). Acaba bu eşyaları kaç işçide kullanabilirim veya başka şekilde nasıl değerlendirebilirim? Bir yerden hazır koloni alabilir miyim, bu sistemi kullanabilir miyim? Ne önerirsiniz?

Ekli dosyalar

• 20260213_211453.jpg
    20260213_211453.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 7
Moderatör tarafında düzenlendi:

ants123

Nanitik
Üye
40-50 işçiye kadar tek tüp yeterli bu da 2 3 ay gibi bir süre yapar. Çoğaltıcıyı ortadan kaldırıp tek tüpü direkt outworlde bağlayabilirsiniz ancak kraliçenin işçileri çıkmadan yapmayın. İlk işçiler çıkana dek tek tüp içinde kalsın, ilk işçilerden sonra tek tüpü outworlde bağlarsınız. Koloni büyüdükçe de yeni tüpleri eklersiniz. Benim iki messor kolonim ortalama 40 işçili iki tüplü sistem kullanıyorum biri nemli biri nemsiz. Nemsiz olanda tohum var bol miktarda. Şuana kadar bir zararını görmedim tam tersi bütün maddelerin tek tüpte olmasındansa daha temiz bir görüntü sağlıyor.

bengo

Pupa
Üye
20 işçide tek tüpü bağlayabilirsin, diğer delikleri pamuk yardımı ile tıka.
50 işçide kuru tüp (tohum deposu) eklemesi yapabilirsin. içine biraz tohum koymayı ihmal etme. zira çölük olarka kullanabilirler
100. işçide yeni nemli tüpü ekliyebilirsin. devam eden artışlarda da tüp eklemesi yapabilirsin.
işçi sayılarını afaki söyledim.