El yapımı outworld ve formikaryum

Kyouraku67

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar. Elimde Yutong var. Formikaryum ve outworld yapmak için pleksi levhalar pahalı gibi. Şeffaf saklama kapları ile yapsam nasıl olur? (Plastik hayvanlara zararlı olur mu, görüş ileride bozulur mu?) El yapımı yapan arkadaşlar, yaptıklarını ve kullandıkları materyalleri paylaşabilir mi? Böyle bir konu varsa, modlarım yönlendirebilirse sevinirim.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhaba, bu zamana kadar çoğu formikaryumumu ytongdan yaptım, en kullanışlı malzeme diyebilirim. Outworld için de düz plastik şeffaf saklama kaplarını kullanabilirsiniz evet, bir zararı olmaz. Görüntüsü pek estetik gelmeyebilir eğer formikaryum ve outworldünüzün dışını boyamak vs isterseniz küçük çocuklar için olan sulu boyalardan vs kullanabilirsiniz karıncalara bu boya rahatsızlık veya zarar vermez. Ben bazen outworld için şeffaf şeker kutularını kullanıyordum. Sert plastik olan şeffaf kutulardan, alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Kyouraku67

Pupa
Üye
Örnek saklama kabı bulursam buraya link atarım bakar mısınız? Ayrıca en ince çelik sineklik telini bir türlü bulamadım link varsa sevinirim.(karınca ürünleri sitelerindekiler ufak oluyor tek seferde büyük parça alıp istediğim kadar kesmek istiyorum)

Formikaryum için üsttekiler, outworld için alttaki iyimidir.

Son düzenleme:

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Örnek saklama kabı bulursam buraya link atarım bakar mısınız? Ayrıca en ince çelik sineklik telini bir türlü bulamadım link varsa sevinirim.(karınca ürünleri sitelerindekiler ufak oluyor tek seferde büyük parça alıp istediğim kadar kesmek istiyorum)

Formikaryum için üsttekiler, outworld için alttaki iyimidir.
İki saklama kabı da gayet güzel kullanılabilir, outworld için de formikaryum için de ideal. Tel hiç internetten bakmadım hocam o yüzden verebileceğim bir link yok ne yazık ki. Ama hırdavatçılarda satılan sineklikleri kullanabilirsiniz onlar da gayet iş görüyor.