Egzantrik Karınca türleri 🐜

Akslepioss

Yumurta
Üye
Hepimizin elinde olan karınca türleri malum messor ,lasius, componotus gibi klasik türler. Ama güney amerika ve doğu asya gibi vahşi ve sert iklimlerde daha tehlikeli karınca türleri bulunuyor. Bugün ki sorum bunun hakkında Ateş karıncaları ve ordu karıncalarını bilirsiniz. Ateş
Karıncaları asfaltı bile parçalayabilen çok dayanıklı ve zararlı bir tür karıncadır. Ordu karıncalar ise birleşip yuvalar yaparşar ve istilacı çok tehlikeli bir türdür. Bu türleri edinilip beslenebilir mi? Uygun ve güvenlimi ?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Asfaltı parçalamak falan abartmaya gerek yok. Ateş karıncaları tek bir tür değildir. Avrupa ateş karıncası(Myrmica sp.), Kırmızı ithal ateş karıncası(Solenopsis İnvicta) diğer cins ve türlerden farklı değiller ki Avrupa ateş karıncası yani Myrmica ülkemizde bolca bulunuyor ve zaten besleniyor. Solenopsis'in de farklı türleri bulunuyor ülkemizde. Bu iki cins de başlangıç seviyesinde, bakımı kolay. Ordu karıncalarından Dorylus da ülkemizde var fakat sabit bir konaklama yapmadıkları için beslenemiyorlar.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Solenopsis İnvicta beslemenin biyolojik silah suçu olduğunu duymuştum bulunduğu yeri silip süpürüyormuş

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Duymuştum sadece, bir kaynağa dayalı değil dediklerim . Belkide ağzıdan ağıza değişe değişe geldi benim kulağıma kadar türk milleti olarakta abarta abarta anlatmayı seviyoruz