Düşük bütçeli karides akvaryumu

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Karidesler ve diğer alacağım canlılar dışında ortalama 2000TL ile kurabileceğim bitkili bir akvaryum için yardımcı olur musunuz?
(Filtresiz yapmak istiyorum düşük bütçe ile yapabilir miyim?)

KenanExe

Yumurta
Üye
Şu anda bende düşük bütçe karides odaklı bir akvaryum yapıyorum. İzlediğim yolu anlatayım belki ilham olur.

Şu ana kadar yaptıklarım:
- 2. El 65cm (50L) akvaryum aldım. (500-400TL arası buldum)
-Pipo filtre kullanmayı tercih ettim.
+Karidesler çok seviyor ve eğer filtresiz kurmayı düşünüyorsan çok fazla bitki ekle doğal bir filtre olacaklar bakteri döngüsünde dikkat et.
-Su sıcaklığı için ise kendi yaptığım fanlı soğutma sistemi kurdum.
- Elimde hagen kum vardı onunla zemin oluşturdum.
+ Dikkat et bazen çok ucuza boyalı olabiliyor bunun için renklerine bak hepsi tek renk ise sorun olabiliyor. Pet shoplar da fiyat/performans bulabiliyorsun bazen.
- Yeşillik oluşturması için trendyol'da bulduğum "Su Yoncası" "Canlı Su Bitkisi" adı altında satılan bir tohum buldum bunlar ile ekim denemesi yaptım.
+ Lav Kırığında çok iyi tutunuyorlar kökleri dibe gidiyor. Siyah, hagen kum kullanıcaksan çoğunluğu sorun olmadı ama %1-2 tutunamayanlar var.

Şu anda akvaryuma tohumlarımı ektim biraz köklenmesini bekliyorum. Büyüdüklerinde ise az az su ekleyerek akvaryumu doldurmak lazım. (İnternette bulabilirsin nasıl yapıldığı ile ilgili)
Diğer bitkileri ise başka arkadaşlarımdan budama artıklarını toplayarak dikmeyi planlıyorum.
Canlılar için "Bloody Mary Karides" almayı planlıyorum. Sahibinden'den satanlar bazıları hobici olabiliyor ve iyi kalitede uygun fiyata bulabiliyorsun.
Aklına takılan bir soru olursa sormaktan çekinme. 😊
IMG_20241121_192716 (1) (1).jpg2024-11-12 22-37-42 (1) (1).jpg

Son düzenleme:

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Şu anda bende düşük bütçe karides odaklı bir akvaryum yapıyorum. İzlediğim yolu anlatayım belki ilham olur.

Şu ana kadar yaptıklarım:
- 2. El 65cm (50L) akvaryum aldım. (500-400TL arası buldum)
-Pipo filtre kullanmayı tercih ettim.
+Karidesler çok seviyor ve eğer filtresiz kurmayı düşünüyorsan çok fazla bitki ekle doğal bir filtre olacaklar bakteri döngüsünde dikkat et.
-Su sıcaklığı için ise kendi yaptığım fanlı soğutma sistemi kurdum.
- Elimde hagen kum vardı onunla zemin oluşturdum.
+ Dikkat et bazen çok ucuza boyalı olabiliyor bunun için renklerine bak hepsi tek renk ise sorun olabiliyor. Pet shoplar da fiyat/performans bulabiliyorsun bazen.
- Yeşillik oluşturması için trendyol'da bulduğum "Su Yoncası" "Canlı Su Bitkisi" adı altında satılan bir tohum buldum bunlar ile ekim denemesi yaptım.
+ Lav Kırığında çok iyi tutunuyorlar kökleri dibe gidiyor. Siyah, hagen kum kullanıcaksan çoğunluğu sorun olmadı ama %1-2 tutunamayanlar var.

Şu anda akvaryuma tohumlarımı ektim biraz köklenmesini bekliyorum. Büyüdüklerinde ise az az su ekleyerek akvaryumu doldurmak lazım. (İnternette bulabilirsin nasıl yapıldığı ile ilgili)
Diğer bitkileri ise başka arkadaşlarımdan budama artıklarını toplayarak dikmeyi planlıyorum.
Canlılar için "Bloody Mary Karides" almayı planlıyorum. Sahibinden'den satanlar bazıları hobici olabiliyor ve iyi kalitede uygun fiyata bulabiliyorsun.
Aklına takılan bir soru olursa sormaktan çekinme. 😊
Ekli dosyayı görüntüle 45305Ekli dosyayı görüntüle 45306
Teşekkür ederim yardımınız için
Aklıma takılan tek bir şey var
Ben filtresiz yapmak istiyorum ortalama ne kadar bitki kullanmam gerekir
Mesela arka tarafa koyulan bitkilerden biraz orta ve ön için biraz ve yosunlardan biraz koysam iyi olur mu?

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim yardımınız için
Aklıma takılan tek bir şey var
Ben filtresiz yapmak istiyorum ortalama ne kadar bitki kullanmam gerekir
Mesela arka tarafa koyulan bitkilerden biraz orta ve ön için biraz ve yosunlardan biraz koysam iyi olur mu?
Hocam bide şunu eklemek istiyorum ben karidesleri tek beslemek istemiyorum yanına alabileceğim bakımı kolay balık türü söyleyebilir misiniz?
Bide salyangozda alıcam bildiğiniz bir tür varsa söyleyebilir misiniz?