Durumu nasıl?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar hayırlı günler. 2 Mayıs'ta yumurtasını gördüğüm karıncamı bugün kontrol ettim ve birkaç makro çekim yaptım. Yumurtaların durumları nasıl yani gelişimleri 21 güne göre iyi mi? Ve ne zamana ilk işçiyi alırım? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler🙃

Karıncamın günlüğüne ulaşmak için aşağıda ki bağlantıya gidebilirsiniz;
'Asena'nın Sessiz Hikayesi' https://karincaciftligim.com/threads/asenanin-sessiz-hikayesi.19812/post-142280

Ekli dosyalar

• IMG_20250523_164725.jpg
    IMG_20250523_164725.jpg
    29.5 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20250523_164741.jpg
    IMG_20250523_164741.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 22

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Gelişim iyi hocam yumurtada ki embriyolar çekirdekleşmiş yakın zaman da larva görürsünüz. Net bir süre vermek doğru olmaz ama uygun koşullarda yaklaşık 1 ay sonunda ilk işçinizi alırsınız diye tahmin ediyorum.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Gelişim iyi hocam yumurtada ki embriyolar çekirdekleşmiş yakın zaman da larva görürsünüz. Net bir süre vermek doğru olmaz ama uygun koşullarda yaklaşık 1 ay sonunda ilk işçinizi alırsınız diye tahmin ediyorum.
3 hafta geçmiş olmasına rağmen hala yumurta olmaları normal midir?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Eyvallah hocam😍Bende Haziran sonu gibi çıkar diye düşünüyordum.Peki Camponotus'un yumurta gelişimi ile ilgili bakabileceğim herhangi bi video veya kaynak var mı?Yani gelişimin iyi olup olmadığını kendim anlayayım.Öncesinde hiç bu şekilde gelişim gösteren kraliçe besleyemedim.Ya yumurta yediler yada başka bişeyler oldu.Bundan dolayıda anlayamıyorum.Eğer dediğim gibi kaynaklar varsa söylerseniz çok sevinirim.

Önceden çok küçüklerdi ve nokta şeklindeydi tipleri ama şu daha büyük ve silindir şeklindeler biraz daha.Hem kaliteyi düşürdüğü için hemde güzel bı açı yakalayamadığım için tam güzel çıkmadı.Tabii siz daha iyi bilir ve görürsünüz orası ayrı.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Normaldir hocam, yumurta aşaması bir ay'a kadar bile uzayabiliyor. Genellikle 2-3 hafta da evre atlar.

Eyvallah hocam😍Bende Haziran sonu gibi çıkar diye düşünüyordum.Peki Camponotus'un yumurta gelişimi ile ilgili bakabileceğim herhangi bi video veya kaynak var mı?Yani gelişimin iyi olup olmadığını kendim anlayayım.Öncesinde hiç bu şekilde gelişim gösteren kraliçe besleyemedim.Ya yumurta yediler yada başka bişeyler oldu.Bundan dolayıda anlayamıyorum.Eğer dediğim gibi kaynaklar varsa söylerseniz çok sevinirim.

Önceden çok küçüklerdi ve nokta şeklindeydi tipleri ama şu daha büyük ve silindir şeklindeler biraz daha.
Rica ederim, hocam maalesef kaynak kaydetmiyorum. Keşke bu konuda yardımcı olabilseydim. Ama şunu söyleyebilirim ki yeterince detaylı ve uzun süre gözlemlediğiniz de bir çok şey araştırmaya bile gerek duyulmadan anlaşılabiliyor, bu yüzden bu yorum benim şahsi tecrübem.

Ama merak ettiğiniz ne varsa yabancı dilde aratıp, yabancı dilde ki pdf'leri, güvenilir web sitelerini Türkçe şekilde okuyabilirsiniz.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Normaldir hocam, yumurta aşaması bir ay'a kadar bile uzayabiliyor. Genellikle 2-3 hafta da evre atlar.

Rica ederim, hocam maalesef kaynak kaydetmiyorum. Keşke bu konuda yardımcı olabilseydim. Ama şunu söyleyebilirim ki yeterince detaylı ve uzun süre gözlemlediğiniz de bir çok şey araştırmaya bile gerek duyulmadan anlaşılabiliyor, bu yüzden bu yorum benim şahsi tecrübem.

Ama merak ettiğiniz ne varsa yabancı dilde aratıp, yabancı dilde ki pdf'leri, güvenilir web sitelerini Türkçe şekilde okuyabilirsiniz.
Tamamdır sağolasın kardeşim🥰