Dün bulduğum kraliçeler tüpün aydınlık kısmından dışarı çıkmaya çalışıyorlar.

Exemelation

Yumurta
Üye
2-3 ay önce hazırladığım 3 adet test tüpü vardı havasız bi şekilde çok güzel hazırlamıştım dün 2 tane kraliçe buldum tüplere ayrı ayrı koydum fakat tüplerde zaman içinde pamuktan sonrasında 1-2 cm lik hava oluşmuş kraliçeler sürekli yukarıdaki çıkış deliğindeki pamuğa gidip orada bekliyor aşağısı kırmızı asetat kağıdı sarılı olduğu halde aydınlık tarafa gidiyorlar neden acaba nemde mi bi sorun var sizce tüpleri yeniden mi yapmam lazım ? Eğer öyleyse ta o dipteki pamuğu nasıl alabilirim ,neden zaman içince pamuktan sonra hava oluşuyor yardımcı olur musunuz?

efekan

Nanitik
Üye
Tüpün ağzındaki pamuk mu yoksa tüpün girişindeki pamuk mu? Karınca strese de girmiş olabilir.

efekan

Nanitik
Üye
Tüpün dışarı açılan kısmındaki pamuk.Bu iç kısımdaki pamuk ve su arasındaki hava bi sıkıntı yaratır mı?
Eğer su dökülmüyorsa bir sıkıntı olmaz. Eğer dökülüyor ise ona bur çözüm bulmanız lazım aksi takdirde kraliçenin üzerine çok su gelebilir ve boğulabilir.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Tüpün dışarı açılan kısmındaki pamuk.Bu iç kısımdaki pamuk ve su arasındaki hava bi sıkıntı yaratır mı?
Birde kraliçe strese girmiştir. Ondan tüpün ucunda bekliyordur.

Exemelation

Yumurta
Üye
Eğer su dökülmüyorsa bir sıkıntı olmaz. Eğer dökülüyor ise ona bur çözüm bulmanız lazım aksi takdirde kraliçenin üzerine çok su gelebilir ve boğulabilir.

Birde kraliçe strese girmiştir. Ondan tüpün ucunda bekliyordur.

Su dökülmüyor da pamuk sanki kuru gibi kalmış azcık pamuk yüzeyine su gelene kadar bastırdım fazla geleni döktüm tekrar içine aldım kraliçeyi test tüpünde hiç nem yokmuş gibi geldi bundan dolayı iki tüpte de pamuk yüzeyleri kuruydu suya temas eden iç pamuktan bahsediyorum,umarım sorun budur ,strese sokacak pek bişey yapmadım aslında ama bakalım,sorunun nem olduğunu düşünüyorum tüp içerisinde hiç nem belirtisi yoktu tüplerin de fotoğrafını atayım da belki bir tavsiyeniz olur

Ekli dosyalar

• IMG_20220606_184152.jpg
    IMG_20220606_184152.jpg
    29.2 KB · Görüntüleme: 43

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Üstteki tüpün pamuğu bana çok gibi geldi. Suya temas eden pamuğu biraz daha kısa tutabilirsiniz. Alttakinin boyutu iyi gibi geldi bana.

Exemelation

Yumurta
Üye
Üstteki tüpün pamuğu bana çok gibi geldi. Suya temas eden pamuğu biraz daha kısa tutabilirsiniz. Alttakinin boyutu iyi gibi geldi bana.
Üsttekinde hava boşluğunu yok etmek için biraz daha ittirmiştim bu sefer su altında kaldı pamuk ben de pamuk takviyesi yaptım şuan pamuk yüzeyleri hafif ıslak düzeyde sanırım stres altında hayvanlar ben biraz da sık baktım dün koyduktan sonra bakmamam lazımsdı sanırım sabah tüpün dibindelerdi şimdi tepesinde duruyolar ,karanlığa koydum tekrar 4-5 gün bakmıyıcam birazcık rahata ersinler.

c4nduru

Larva
Üye
Giriş pamuğu çok kalın hava girişi çok az biraz azaltın pamuğu.

Exemelation

Yumurta
Üye
Pazartesi konuyu açtığımda dediklerinizi yaptım üstteki pamukları azalttım ,bugün ilk defa baktım ve 1 tane tüpte ufak kepek tanesi gibi bişey gördüm kılıfı sıyırınca kraliçe hemen onu aldı ağzına doğru sakladı acaba yumurta mı bu tam göremiyorum da lazer ameliyatı oldum uzun bi süre daha bulanık görücem ,kraliçelerin hepsi sakinlemiş dipdeki nemli pamukta bekliyorlar durum iyi gibi şimdilik.

Ekli dosyalar

• IMG_20220608_174352.jpg
    IMG_20220608_174352.jpg
    67.8 KB · Görüntüleme: 21

c4nduru

Larva
Üye
Pazartesi konuyu açtığımda dediklerinizi yaptım üstteki pamukları azalttım ,bugün ilk defa baktım ve 1 tane tüpte ufak kepek tanesi gibi bişey gördüm kılıfı sıyırınca kraliçe hemen onu aldı ağzına doğru sakladı acaba yumurta mı bu tam göremiyorum da lazer ameliyatı oldum uzun bi süre daha bulanık görücem ,kraliçelerin hepsi sakinlemiş dipdeki nemli pamukta bekliyorlar durum iyi gibi şimdilik.
Evet, yumurta. Uzunca bir süre rahatsız etmeyin. 2 hafta sonra tekrar bakın. Bu arada türü tetramorium. Şuan bende de var ve yeni yumurtladı. Bakalım hangimizin işçisi daha erken çıkacak😊

Evet, yumurta. Uzunca bir süre rahatsız etmeyin. 2 hafta sonra tekrar bakın. Bu arada cinsi tetramorium. Şuan bende de var ve yeni yumurtladı. Bakalım hangimizin işçisi daha erken çıkacak😊

Exemelation

Yumurta
Üye
Teşekkürler bakalım elimde 4 kralice var 1 tanesini ucus gunu disarida aradim buldum diğer 3 ü eve dolusan kanatlilardan sonra her gün 1tane evde buluyorum kanatsiz geziniyorlar bulduklarimi tüplere aliyorum bakalim onlar da yumurtlayacaklar mi :)

@c4nduru @efekan
Yumurtlayan kraliçeye bi bakayım dedim yavrusu kurumuş parçalanmış nasıl olabilir bu ,içeride nem kalmamış olarak düşündüm @kylorenn2891 de dediği gibi alt pamuk sanırım uzun geldiği için bi müddet sonra pamuk kurudu ve nemsizlikten yavru öldü ,ben de kraliçeyi geçici bi yere çıkardım ve test tüpünün pamuklarını çıkarıp iyice yıkadım temizledim bu sefer yarıya kadar su koydum ve alttaki pamuğu eskisinin yarısı kadar yaptım ilk fotoda attığım üstteki tüpten bahsediyorum, sizce sorun bu mudur durduk yere kurur mu yavru,ve bir sorum daha var kraliçeyi beslemem gerekecek mi sonuçta 1 haftadan fazladır bi besin almadı ve yavrulayıp kaybetti ,eminim büyük de strese girdi şuan çünkü yeni tüpün tepesinde bekliyor alışması gerekecek sizce ne zaman tekrar yumurtlar çok daha uzun sürebilir mi yoksa alışınca hemen eskisi gibi yumurtlar mı :(

Son düzenleme:

efekan

Nanitik
Üye
Sorun dediğiniz gibi nemsizlik olabilir. Besin olarak şekerli su veya protein kaynaklı besinler verebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra gözlemleyin.

napimm

Yumurta
Üye
su testüpüne sızmış ve karınca kaçmış dikkatlibakarsanız görürsünüz.