Döllenmemiş yumurtalar mı ?

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Elimde https://karincaciftligim.com/threads/eczaneyi-basan-karincalar.4630/ konusunda bahsettiğim 4 kraliçe var ve dördününde kanatları hala duruyor ve 4 ü de ta o zaman yumurtlamıştı, fakat yumurtaları ilk günkü gibiler, bu kraliçeler döllenmedi, fakat yine de yumurtladı da ve bu yumurtalarda döllenmemiş vaziyette öylece bekliyorlar mı ?
Yani iki sorum var;
1-Bu yumurtaların içi boş ve asla işçi çıkmayacak mı ?
2- Kraliçeler çiftleşmeden de mi yumurtluyorlar ?

Yaşar_Kabkap

Larva
Üye
1-sanmam
2-kraliçe adayı döllenmemişse erkek yumurtası olabilir. Ama eğer döllenmişse beklemenizi tavsiye ederim.
Yani bir süre bekleyin-Yaklaşık 2 hafta...

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Peki haploit bir koloni yaşamını sürdürebilir mi ?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben gelişebileceğini düşünmüyorum

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Elimde https://karincaciftligim.com/threads/eczaneyi-basan-karincalar.4630/ konusunda bahsettiğim 4 kraliçe var ve dördününde kanatları hala duruyor ve 4 ü de ta o zaman yumurtlamıştı, fakat yumurtaları ilk günkü gibiler, bu kraliçeler döllenmedi, fakat yine de yumurtladı da ve bu yumurtalarda döllenmemiş vaziyette öylece bekliyorlar mı ?
Yani iki sorum var;
1-Bu yumurtaların içi boş ve asla işçi çıkmayacak mı ?
2- Kraliçeler çiftleşmeden de mi yumurtluyorlar ?
Kraliçe kanatlı diye döllenmemiş diye bir şey yok benim kraliçemde kanat dökmedi yumurtlayalı yaklaşık 1.5 hafta oldu ve yumurtalar larva evresinde şu an 1-2 hafta bekleyin her yumurta hızlı gelişicek diye bir şey yok

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Kraliçe kanatlı diye döllenmemiş diye bir şey yok benim kraliçemde kanat dökmedi yumurtlayalı yaklaşık 1.5 hafta oldu ve yumurtalar larva evresinde şu an 1-2 hafta bekleyin her yumurta hızlı gelişicek diye bir şey yok
Dostum bende biliyorum kraliçelerin kanatlı olupta döllenebildiğini, benim olayımla anlattığın olay bambaşka bir şey. Ben 4 kraliçe buluyorum ve dördü de yumurtluyor ve dördü de kanatlarını dökmüyor, böyle bir durumun yaşanma olasılığı imkansız değil midir ?

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Dostum bende biliyorum kraliçelerin kanatlı olupta döllenebildiğini, benim olayımla anlattığın olay bambaşka bir şey. Ben 4 kraliçe buluyorum ve dördü de yumurtluyor ve dördü de kanatlarını dökmüyor, böyle bir durumun yaşanma olasılığı imkansız değil midir ?
4 tane biraz imkansız gibi ama benimde yumurtlayıp kanat dökmeyen kraliçem var onu demek istemiştim

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Acabağa bu kraliçelerin ürettiği prenslerle çiftleşip döllenmesi mümkün müdür?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Konu hakkında bir fikrim yok. Olabilir diyip geçicem sadece. Konu hakkında bilgili olan biri cevap verebilir