Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben Güneydoğudayım (Diyarbakır) .
Camponotus Fellah ve Camponotus Sanctus; nadir bi şekilde dere kenarları ve nem oranının yüksek olacağı sulak alanlarda ağaç diplerinde .
Messor türleri; görüp görebileceğin her yerde varlar bu sene her yer kaynıyordu ama uçuş olmadı pek fazla .
Cataglyphis Nodus ; Çok sıcak zamanlarda kurak topraklarda ve mezarlıklarda beton aralarına taş aralarında görebilirsin .
Lasius türleri; Ev, park, bahçe, orman, yürüyüş yolları her yerde varlar neredeyse kolaylıkla bulabilirsin .
Tapinoma türleri; Lasiusla aynı yerlerde bulabilirsin genellikle. Kaldırımlarda çok fazla varlar .
Crematogaster ; Çam ağacı ve ağaç kütükleri dahil her yerde bulabilirsin ama şuanda uçuşları yok diye biliyorum .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Mayıs ayında Pheidole ve Formica türlerinde uçuş var. Denk gelirse eğer .
Pheidole; orman çalılıkları, kumlu yumuşak topraklı bölgeler
Formica Rufibarbis; nehir yataklıkları, yumuşak toprak, kumlu alan ile çevrili bölgeler
Olabilir. Mesela Camponotus Diyarbakır merkezde fazla bulamazsın çünkü sulak alan yok. Fazla kurak bir iklime sahip şehrim. Ama Ege Bölgesinde nem oranı zaten yüksek ,denizde var parkta bile bulabilirsin. Değişiyor olabilir. Ama genel olarak aynı yerlerde yani.
Ben Güneydoğudayım (Diyarbakır) .
Camponotus Fellah ve Camponotus Sanctus; nadir bi şekilde dere kenarları ve nem oranının yüksek olacağı sulak alanlarda ağaç diplerinde .
Messor türleri; görüp görebileceğin her yerde varlar bu sene her yer kaynıyordu ama uçuş olmadı pek fazla .
Cataglyphis Nodus ; Çok sıcak zamanlarda kurak topraklarda ve mezarlıklarda beton aralarına taş aralarında görebilirsin .
Lasius türleri; Ev, park, bahçe, orman, yürüyüş yolları her yerde varlar neredeyse kolaylıkla bulabilirsin .
Tapinoma türleri; Lasiusla aynı yerlerde bulabilirsin genellikle. Kaldırımlarda çok fazla varlar .
Crematogaster ; Çam ağacı ve ağaç kütükleri dahil her yerde bulabilirsin ama şuanda uçuşları yok diye biliyorum .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Mayıs ayında Pheidole ve Formica türlerinde uçuş var. Denk gelirse eğer .
Pheidole; orman çalılıkları, kumlu yumuşak topraklı bölgeler
Formica Rufibarbis; nehir yataklıkları, yumuşak toprak, kumlu alan ile çevrili bölgeler