Doğaya geri bırakmalı mıyım?

beyazatlisergen

Larva
Üye
9 gün önce, kanatlı bir şekilde 2 adet Aphaenogaster splendida kraliçesi ya da prensesi buldum. Hâlâ kanatlarını dökmediler; fakat pamuk kopararak tüpte farklı noktalara koyuyorlar. Bunun yuva oluşturma davranışı olabileceğini düşünüyorum. Sizce doğaya geri bırakmalı mıyım, yoksa beklemek daha mı uygun olur?

NicolaS

Media
Üye
9 gün önce, kanatlı bir şekilde 2 adet Aphaenogaster splendida kraliçesi ya da prensesi buldum. Hâlâ kanatlarını dökmediler; fakat pamuk kopararak tüpte farklı noktalara koyuyorlar. Bunun yuva oluşturma davranışı olabileceğini düşünüyorum. Sizce doğaya geri bırakmalı mıyım, yoksa beklemek daha mı uygun olur?
Hocam yumurtalamışlar mı? Eğer yumurta gözlemlediyseniz muhtemelen çiftleşmişlerdir. Yumurta yok ise isterseniz biraz daha bekleyin hiç ellemeden ama yüksek ihtimal çiftleşmemiştirler.

emre9293

Majör
Üye
Yuva girişi veya yakınında mı buldunuz?
Nemli yerdeler mi?
Kapak görevi gören pamuğun ordan çıkmaya mı çalışıyorlar?

beyazatlisergen

Larva
Üye
Yuva girişi veya yakınında mı buldunuz?
Nemli yerdeler mi?
Kapak görevi gören pamuğun ordan çıkmaya mı çalışıyorlar?
Genelde nemli yerdeler evde ikisinide aynı yerde buldum.çıkmaya çalıştıklarını sanmıyorum çünkü kopardıkları pamuğu nemli pamuğun yakınına taşıyorlar.

Hasancık

Majör
Üye
Genelde nemli yerdeler evde ikisinide aynı yerde buldum.çıkmaya çalıştıklarını sanmıyorum çünkü kopardıkları pamuğu nemli pamuğun yakınına taşıyorlar.
Test tüpü kurulumunuzun fotoğrafını atar mısınız içi görülebilecek şekilde

Hasancık

Majör
Üye

Ekli dosyalar

• IMG_1119.jpeg
    IMG_1119.jpeg
    120.5 KB · Görüntüleme: 19