Doğadan Kolonilere Yumurta Eklemek

Taneralp

Yumurta
Üye
Arkadaşlar Bu konuyu tartışmaya Açmak istedim çünkü Çok sayıda insan kolonisine doğadan Yumurta Ve pupa eklemeye çalışıyor bunun yanlış olduğunu Öne çıkması için konuya yazdım. Doğadaki kolonilerden kraliçe Pupa larva yumurta Almayın. Boşuna almış olursunuz. Çok düşük bir ihtimaldir koloninizin o yumurtaları beslemesi.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Arkadaşlar Bu konuyu tartışmaya Açmak istedim çünkü Çok sayıda insan kolonisine doğadan Yumurta Ve pupa eklemeye çalışıyor bunun yanlış olduğunu Öne çıkması için konuya yazdım. Doğadaki kolonilerden kraliçe Pupa larva yumurta Almayın. Boşuna almış olursunuz. Çok düşük bir ihtimaldir koloninizin o yumurtaları beslemesi.
Benim 1 tane kolonim var onu deneme yapma amaçlı kullanıyorum tetra kolonime messor yumurtasi ekledim ve baktılar formicidae familyasından yumurta almiyorlar

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
lasius cinsi kolonime yanlışlıkla zarar verdiğim bir koloniden 30 civarı pupa/larva ekledim ve hiç sorunsuz kabul ettiller üstelik türlerin de farklı olduğunu düşünüyorum. o kadar da düşük ihtimal olduğunu sanmıyorum

Taneralp

Yumurta
Üye
lasius cinsi kolonime yanlışlıkla zarar verdiğim bir koloniden 30 civarı pupa/larva ekledim ve hiç sorunsuz kabul ettiller üstelik türlerin de farklı olduğunu düşünüyorum. o kadar da düşük ihtimal olduğunu sanmıyorum
Benim söylemeye çalıştığım doğadan larva pupa almanın yanlış olduğu

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Doğaya müdahale etmemek etik olan tabii ki, ama onlar açısından çok büyük bir eksi yaratmaz bana göre. İnsanlar ormanları yok ediyor, sizin yaptığınız müdahalenin etkisi çok minimal olur.
Çok düşük bir ihtimaldir koloninizin o yumurtaları beslemesi.
Doğru değil, hatta farklı türden yumurtalar bile kabul ettirilebilir.
baktılar formicidae familyasından yumurta almiyorlar
Formicidae karınca familyasıdır. Formicinae demek istediniz sanırım fakat o da doğru değil. Hem Messor hem Tetramorium Myrmicinae alt familyasına dahil.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Doğaya müdahale etmemek etik olan tabii ki, ama onlar açısından çok büyük bir eksi yaratmaz bana göre. İnsanlar ormanları yok ediyor, sizin yaptığınız müdahalenin etkisi çok minimal olur.

Formicidae karınca familyasıdır. Formicinae demek istediniz sanırım fakat o da doğru değil. Hem Messor hem Tetramorium Myrmicinae alt familyasına dahil.
Yanlis yazmisim genelde pupa üreten kolonilere bakmıyorlar kisaca

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Messor lara ekledim kabul ettiler
Lasiuslara ekledim kabul ettiler
Camponotuslara ekledim kabul ettiler

Pupa eklerrsen büyük ihtimal kabul ederler ama larva ve yumurta için aynısını diyemem

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Messor lara ekledim kabul ettiler
Lasiuslara ekledim kabul ettiler
Camponotuslara ekledim kabul ettiler

Pupa eklerrsen büyük ihtimal kabul ederler ama larva ve yumurta için aynısını diyemem
işçisi olmayan bir kraliçeye eklemek doğrumudur? yoksa işçi çıktıktan sonramı yapılmalı

ELVERiCi1453

Pupa
Üye

Farklı cinslerlede mi oluyormuş, yeni öğrendim.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Benim merak ettiğim işçisi olan koloniye doğadan işçi eklemek %kaç başarılı olur acaba
aynı tür olması gerekiyor. daha dün tuğkan abinin işçi ekleme videosunu izledim ve başarılı olabiliyor. riskli fakat denenebilir.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Farklı cinslerlede mi oluyormuş, yeni öğrendim.
Cins değil, tür. Fakat her cinsteki türler kabul etmez. Ve her zaman olumlu sonuç alamazsınız. Özellikle Formicinae alt familyasındaki türler kabul etmeye daha yatkın sayılır.

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Cins değil, tür. Fakat her cinsteki türler kabul etmez. Ve her zaman olumlu sonuç alamazsınız. Özellikle Formicinae alt familyasındaki türler kabul etmeye daha yatkın sayılır.
Arkadaş Tetra ya Messor yumurtası eklediğini ve baktıklarını söylemiş, onun için cins dedim.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Reis ben tetraya messor yumurtasi koydum buyutuyor bakiyor hatta şuan işçileri bile var foto bile ararim

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Reis ben tetraya messor yumurtasi koydum buyutuyor bakiyor hatta şuan işçileri bile var foto bile ararim
ilginç cidden küçük bir türün büyğk bir türü kabul etmesi. peki hangş işlemlerden geçiyor eklenmesş gereken işçi. yapılması gereken birşey varmı yoksa direk dışardan alıp koysam da oluyormu. anlatırsanız memnun alurum bende lasius kraliçem için 1 işçi eklemesi yapacağım

karıncabuldum

Pupa
Üye
ilginç cidden küçük bir türün büyğk bir türü kabul etmesi. peki hangş işlemlerden geçiyor eklenmesş gereken işçi. yapılması gereken birşey varmı yoksa direk dışardan alıp koysam da oluyormu. anlatırsanız memnun alurum bende lasius kraliçem için 1 işçi eklemesi yapacağım
Ben yumurtasını buldum messorun yanına koydum bakti