Doğadan componotus kolonisi alma

akbazz

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, büyük bir Camponotus kolonisi buldum. Outworld olarak 60 L plastik kap kullanacağım. Kabın 4 duvarına delik açılacak, deliklere inşaatlarda kullanılan bloklardan koyacağım. Yuva olarak plastik kap ortada olacak, onu belki çöp için kullanırlar, ben de yemeği oraya koyarım. Uygularsam başarılı olabilir miyim?

Bildiğim kadarıyla bu tür, kolonisini toprağın altına değil de hep tahta ve taş arasında, yeryüzünde bulunduruyor. Alırken kraliçeyi kaçırma ihtimalim az olur gibi.

Kolonide hâlâ uçmayan prensler var. Prensler uçtuktan sonra koloniyi alacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

emre9293

Majör
Üye
Arkadaşlar, büyük bir Camponotus kolonisi buldum. Outworld olarak 60 L plastik kap kullanacağım. Kabın 4 duvarına delik açılacak, deliklere inşaatlarda kullanılan bloklardan koyacağım. Yuva olarak plastik kap ortada olacak, onu belki çöp için kullanırlar, ben de yemeği oraya koyarım. Uygularsam başarılı olabilir miyim?

Bildiğim kadarıyla bu tür, kolonisini toprağın altına değil de hep tahta ve taş arasında, yeryüzünde bulunduruyor. Alırken kraliçeyi kaçırma ihtimalim az olur gibi.

Camponotus monojinik bir cins.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye

Kraliçeyi ve brood bölgesini bulabileceğini sanmıyorum. Çok derin kolonileri olabiliyor Camponotusların, metrelerce uzunlukta. Yani söylediğiniz bilgi yanlış aslında. Oldu da kraliçeyi buldunuz işçilerle beraber aldınız, tecrübeniz yoksa yine bakmanız zor.

Camponotus monojinik bir cins.
Konuyla alakası ne?

emre9293

Majör
Üye
Kraliçeyi ve brood bölgesini bulabileceğini sanmıyorum. Çok derin kolonileri olabiliyor Camponotusların, metrelerce uzunlukta. Yani söylediğiniz bilgi yanlış aslında. Oldu da kraliçeyi buldunuz işçilerle beraber aldınız, tecrübeniz yoksa yine bakmanız zor.

Konuyla alakası ne?
Polijinik cinslerin hazır yuvalardan kraliçesi ve biraz işçileri alınınca koloni geri toparlanabiliyor, monojiniklerde koloni yok oluyor diye biliyorum yanlışım varsa affola.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Polijinik cinslerin hazır yuvalardan kraliçesi ve biraz işçileri alınınca koloni geri toparlanabiliyor, monojiniklerde koloni yok oluyor diye biliyorum yanlışım varsa affola.
Hocam zaten tüm koloniyi almaktan bahsetmiş arkadaş, kraliçe alacağım dememiş ki.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yumurtalar yüzeye yakın bir noktaya hatta yüzeyde yalnızca bir taşın altına yerleştirmiş olsalar bile kraliçe %90 ihtimalle yuvanın en derin ve en güvenli noktasında bulunur. Yuvalarını boşuna dağıtmış olursunuz. Aynı şey messor vb. Cinsler içinde geçerli, geneli koloninin devamlılığını sağlayan ana üretkeni risklerle karşılaştırmaz.

cosmos

Pupa
Üye

İyi de sebep ? Neden ? Niye doğada kendi kolonisini düzenini oluşturmuş bir koloniyi yapay ortama alıp ve %90lık ihtimalle hepsini katledeceksiniz , biz bu hobiyi bu şekilde yapmıyoruz yapanları da kınıyoruz

emre9293

Majör
Üye
Hocam zaten tüm koloniyi almaktan bahsetmiş arkadaş, kraliçe alacağım dememiş ki.
Hocam ben tüm koloniyi almasının imkansız olduğunu baz alarak böyle bir varsayım yaptım sonuçta illahaki bir avuç işçi alırken kaçacak, keşifte olan işçiler alınamayacak ve birkaç yumurta gömülü olduğu için gözden kaçacak tüm bunlar bile polijini yapabilen bir tür için yeterli olabilir diye düşünüyorum.

Ayrıca hiç etik değil zaten güncel olarak uçuş yapan yada hazırlanan bir koloni.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bir ekleme yapmak istiyorum, varsayalım koloniyi tamamen alabilseniz bile maksimum bir hafta sonra tüm heyecan ve hevesiniz sönecek. Bir kraliçenin kaç tane yumurtladığını, koloniyi besleyip işe yaradığını görmek ve nüfusun arttığını gözlemlemek, hangi yiyeceğin ve hangi beslenme düzeninin işe yaradığını-yaramadığını tecrübe ederek öğrenmek, sayamadığım daha onlarca şey vs. o kadar fazla detayı kaçıracağınızdan hiçbir anlamı kalmıyor. Sıkılırsınız ve canlılara da yazık olur...

yusufff01

Minör
Üye
Yeni konu açmak istemedim. Arkadaşlar messor beslemek istiyorum tam olarak önümüzde ki dönemde ne zaman uçarlar bu ay mı gelecek ay mı? Kesin bilen cevaplarsa sevinirim.

_Antlantis_

Larva
Üye

Doğadaki kolonilerin her zaman doğa da kalması tarafındayım artı olarak kendiniz demişsiniz prensler var diye demekki uçuş yapacaklar etrafı dikkatlice ararsanız zaten bir kraliçe bulup kendi koloninizi kurabilirsiniz. Ek olarak WClenmiş kolonilerin çoğu kısa bir süre sonra ölüyor detaylı bakım analiz gerektirir boşu boşuna hayvanların canına kast etmeyin.

akbazz

Yumurta
Üye
Bir ekleme yapmak istiyorum, varsayalım koloniyi tamamen alabilseniz bile maksimum bir hafta sonra tüm heyecan ve hevesiniz sönecek. Bir kraliçenin kaç tane yumurtladığını, koloniyi besleyip işe yaradığını görmek ve nüfusun arttığını gözlemlemek, hangi yiyeceğin ve hangi beslenme düzeninin işe yaradığını-yaramadığını tecrübe ederek öğrenmek, sayamadığım daha onlarca şey vs. o kadar fazla detayı kaçıracağınızdan hiçbir anlamı kalmıyor. Sıkılırsınız ve canlılara da yazık olur...
Tacrübem olmadığını söylemiş herkes ne alaka arkadaşlar zaten hali hazırda beslediğim 2 kralçe var deneyimsiz falan değilim bayadır yapıyorum bu hobiyi koloni 3 4 tahtanın aralarında o tahtalarıda alacak outworlde sahiibim

cosmos

Pupa
Üye
Tacrübem olmadığını söylemiş herkes ne alaka arkadaşlar zaten hali hazırda beslediğim 2 kralçe var deneyimsiz falan değilim bayadır yapıyorum bu hobiyi koloni 3 4 tahtanın aralarında o tahtalarıda alacak outworlde sahiibim
Yine yanlış yine yanlış rica ediyorum yapmayın doğal hayata müdahale etmeyin bu hobi bu şekilde yapılmaz bir kraliçeyi test tüpüne alıp yetiştirdiğimiz kolonilerle vahşi doğada yaşayan kolonilerin ne bağışıklık sistemleri ne stres duyguları hiçbir şeyi aynı olmaz kısa sürede koloni telef olur ve %100 olacakta bunun tecrübe ile bir alakası yok.

akbazz

Yumurta
Üye
Kraliçenin gidebileceği bir yer yok yumurtaların büyük bir kısmını gördüm yani kaçırma ihtimalim çok düşük ama yinede alma derseniz almayacağım

Yine yanlış yine yanlış rica ediyorum yapmayın doğal hayata müdahale etmeyin bu hobi bu şekilde yapılmaz bir kraliçeyi test tüpüne alıp yetiştirdiğimiz kolonilerle vahşi doğada yaşayan kolonilerin ne bağışıklık sistemleri ne stres duyguları hiçbir şeyi aynı olmaz kısa sürede koloni telef olur ve %100 olacakta bunun tecrübe ile bir alakası yok.
Tamamdır teşekkürler

Evisaer

Pupa
Üye
Bence herkesin burada söylemek istediği tecrübenizin olup olmaması değil. Aldığınız zaman ne yapacaklarının kesin olmaması o yüzden şans zarı atar gibi olucak. Ya yaşayacaklar ya ölecekler çünkü kimse kesin yaşarlar diyemez veya öleceğini. Bu yüzden ve aynı zamanda doğada zaten düzenini kurup yaşamaya başlamış bir koloniyi oradan koparmanın etik olmadığını ve bunun doğal düzene karşı hoş bir durum olmadığını söylemek bence. Ki benim de düşüncem onları olduğu yerinde bırakıp kendi kolonilerinizi o kadar büyütmeye çalışmanız. Doğa da ki düzeni bozmamanız. İyi forumlar dilerim.

_Antlantis_

Larva
Üye
Deneyim ile alakalı bir durum değil hali hazır 30 farklı tür den kolonim var ve WC durumu çok farklı kesinlikle yapılmaması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum.