Doğada yaşarmı.

Koraykbl

Nanitik
Üye
Arkadaşlar merhaba. Ben karınca hobisine başlayacağım ve bulunduğum bölgede formicalar çok uçuş yapıyor. Biraz araştırdım ve bu karınca türünün doğaya faydası olduğu için çoğu orman bakanlığı tarafından yuvalarının korunma altına alındığını öğrendim. Acaba bende bu türü evde beslesem ve belirli bir büyüklüğe geldiğinde doğada onlar için güzel bir yere bıraksam oraya yuva yapıp yaşayabilirlermi ? Hem bu sayede doğayada faydası olur.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Çoğu site haber olsun diye böyle şeyler yazıyor ama brn ormana çıktığımda heryer formica belki nadir cinsler vardır ama onlarda sana denk gelmez muhtemelem yani sıkıntı olmaz ama bırakırsan büyük kolonilere yem olabilirler

Koraykbl

Nanitik
Üye
Çoğu site haber olsun diye böyle şeyler yazıyor ama brn ormana çıktığımda heryer formica belki nadir cinsler vardır ama onlarda sana denk gelmez muhtemelem yani sıkıntı olmaz ama bırakırsan büyük kolonilere yem olabilirler
Peki 500 işci gibi bir sayı olunca salsam herhangi bir koloniyi yaşama ihtimali yükselirmi risk az olan yere koysam

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Formica cinsi doğada bolca var.(yaşadığınız yer farklılık gösterebilir) Türkiye'de sadece Formica Pratensis türü koruma altında, yani Formica Pratensis bulmadığınız sürece salmanıza gerek yok.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Peki 500 işci gibi bir sayı olunca salsam herhangi bir koloniyi yaşama ihtimali yükselirmi risk az olan yere koysam
fazla koloni olmayan,çok kuru olmayan ve yağmurdan zarar görmeyecek biryere koyabilirsin mesela bi kayanın altına tüpü güvenli bir şekilde koyarsın onlar halleder ama risk çok fazla ve bu nedenle doğada ölen birsürü koloni ve kraliçe var onuda belirteyim