Doğa koşullarında aynı

MaviMessor

Pupa
Üye
Merhaba dostlar aklıma bir konu takıldı
Düşününce doğada bütün karınca kolonileri aynı havaya maruz kalıyor, Mesela bulduğum bir cataglypish kolonisinin 10 metre yakınında Messor, biraz ilerisinde Formica kolonisi olduğunu görüyorum ve hepsi aynı hava şartlarına maruz kalıyorlar,
O zaman neden karıncalar için farklı hava ve nem koşulları yaratıyoruz, doğada hepsi aynı havaya maruz kalıyorlar ve çoğu da sağlıklı koloniler,
Yoksa Allah hepsini bir düzene mi sokuyor diye de düşünmeden de edemedim 🤔

c4nduru

Larva
Üye
Merhaba dostlar aklıma bir konu takıldı
Düşününce doğada bütün karınca kolonileri aynı havaya maruz kalıyor, Mesela bulduğum bir cataglypish kolonisinin 10 metre yakınında Messor, biraz ilerisinde Formica kolonisi olduğunu görüyorum ve hepsi aynı hava şartlarına maruz kalıyorlar,
O zaman neden karıncalar için farklı hava ve nem koşulları yaratıyoruz, doğada hepsi aynı havaya maruz kalıyorlar ve çoğu da sağlıklı koloniler,
Yoksa Allah hepsini bir düzene mi sokuyor diye de düşünmeden de edemedim 🤔
Hepsi aynı ortamda yaşıyor fakat hepsi günün aynı saatinde aktif olmuyor. Aşırı güneşli havalarda catalar dolaşırken messor göremezsin. Akşama doğru havalar biraz soğuduğunda ise messorlar aktifleşir, sabah ve akşam üzeri falan. Yani gün içerisinde kendilerine uygun sıcaklıklarda hareket ediyorlar.

Batınönal

Yumurta
Üye
Konuyla alakası yok ama yeni konu açmamak için bu konunun altına yazıyorum.
Bu şekilde strafor köpük kutunun içine messor kraliçelerimi koydum.Kutunun kapağını kapatırsam hava akışı olur mu yoksa hava akışı sağlayacak delikler mi acayım?
IMG_20220529_154859.jpgIMG_20220529_154918.jpgIMG_20220529_154910.jpg

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye