Diyarbakır'da hangi tür daha çok karşıma çıkar

doquqn2

Yumurta
Üye
Diyarbakır'da bol arazili bir bölgede yaşıyorum.Bulabileceğim türler nelerdir, veya camponotus kraliçesi bulabilir miyim ?
(Biliyorum sizler için saçma bir soru fakat biz yeni başlayanlar için kıymetini bilmezsiniz o yüzden ciddiyetle verilen cevaplar istiyorum şimdiden teşekkürler.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kendi deneyimlerimi ve rastlantılarımı söyliyim
-Açık arazilerde ben tapinoma,lasius,cataglyphis,messor,tetramorium ve bazen plagiolepis cinslerine daha çok rastladım
-çamlık alanlar gibi nemli olabilecek yerlerde myrmica,temnothorax,formica,selonopsis cinslerine diğerlerine göre daha çok rastladım
-meşelik alanlarda özellikle camponotus ve lasius cinslerini daha çok gördüm
-Tabi bölgende hangi cinsler çok yaygınsa onlara daha çok rastlarsın gidip işçileri tür sorgulama kısmına atarak cinslerini öğrenebilir ve bölgendeki cinsleri öğrenebilirsin
Bu söylediklerim tabi ki bilimsel olarak kesinmi bilmiyorum sadece kendi deneyimlerimi anlattım umarım aklında bir fikir oluşur

doquqn2

Yumurta
Üye
Kendi deneyimlerimi ve rastlantılarımı söyliyim
-Açık arazilerde ben tapinoma,lasius,cataglyphis,messor,tetramorium ve bazen plagiolepis cinslerine daha çok rastladım
-çamlık alanlar gibi nemli olabilecek yerlerde myrmica,temnothorax,formica,selonopsis cinslerine diğerlerine göre daha çok rastladım
-meşelik alanlarda özellikle camponotus ve lasius cinslerini daha çok gördüm
-Tabi bölgende hangi cinsler çok yaygınsa onlara daha çok rastlarsın gidip işçileri tür sorgulama kısmına atarak cinslerini öğrenebilir ve bölgendeki cinsleri öğrenebilirsin
Bu söylediklerim tabi ki bilimsel olarak kesinmi bilmiyorum sadece kendi deneyimlerimi anlattım umarım aklında bir fikir oluşur
Teşekkür ederim sayende daha titiz bir aramada bulunabileceğim

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Rica ederim

ILGAZ

Yumurta
Üye
Winstown avm etrafında parklarda arıyorum. Messor kolonileri oldukça fazla fakat daha kraliçe bulamadım. Eylül-ekim gibi bulabileceğimi düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi: