Diva'nın Günlüğü (MESSOR-)

YasinK

Yumurta
Üye
Sevgili Günlük,
Bugün 15 Eylül 2024 ve benim için çok özel bir gün!
Bugün, yıllarca sürecek mutlu bir çiflik kurma yolunda ilk adımı attım.Her şey o kadar taze ve heyecan verici ki, bu karıncaların nasıl bir topluluk oluşturacağını, koloninin nasıl gelişeceğini düşünmek bile bana büyük bir mutluluk veriyor. Bir yandan bu yeni yolculuğun ne kadar ilginç olacağını hayal ederken, diğer yandan bu karıncalarla geçireceğim zamanları dört gözle bekliyorum.Umarım yıllar içinde bu küçük kolonim büyüyerek büyük ve sağlıklı bir karınca topluluğuna dönüşür. Bu, bana sadece doğanın güzelliklerini gözlemleme fırsatı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda sabır ve özveriyle nasıl bir şeyin büyütülebileceğini de gösterecek.
Bu günlerin, karınca çiftliğimin başlangıcı olarak hatırlanmasını diliyorum. Hep birlikte mutlu ve sağlıklı günler geçireceğimiz bir yolculuk olsun!
Sevgilerle, Yasin
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Günlük 16 Eylül 2024
Bugün bir değişiklik yaptım; karıncama yeni bir isim verdim. Artık adını Diva olarak belirledim.
Diva’nın bu yeni isminin onun kişiliğine ve koloninin gelişimine nasıl katkı sağlayacağını merakla bekliyorum.

Son düzenleme:

YasinK

Yumurta
Üye
17.09.2024
Sevgili günlük saat şu an 13:40 ve koşarak eve geldim. Az önce divayı kontrol ettim ve beyaz küçük minik bir işçimizin olduğunu gördüm. Aşırı heyecanlıyım, ilk besleme için sabırsızlıkla bekliyorum. Bir kaç gün sonra ufaklık ayaklanmaya başlar, heyecanla bekliyorum. 29 yaşında insanım heyecandan bağıracağım birazdan :ROFLMAO:

Moderatör tarafında düzenlendi:

YasinK

Yumurta
Üye
Sevgili Günlük,
Bugün 23 Eylül 2024. Son günler biraz garip geçti. Diva, yumurtalarından birini yedi. Gerçekten üzüldüm çünkü ona hiçbir şekilde stres yaratacak bir şey yapmadım. Ama yine de gidip yumurtasını yedi. Üzüntümü biraz hafifletmek için ona şekerli su ve bir tohum bıraktım. Su içtiğini görünce biraz rahatladım ve ardından ortamını temizledim.
Şu an bir larva ve yedi yumurtam var. Bir süredir kontrol etmiyorum, ama sabah bir bakmayı düşünüyorum. Yine de uzaktan, dokunmadan sadece göz ucuyla bir sorun olup olmadığını anlamaya çalışacağım. Umarım her şey yolundadır ve güzel bir koloni oluşturabiliriz.

Sevgilerle, Yasin

Son düzenleme:
  • Beğendim
Tepkiler: Zzz

YasinK

Yumurta
Üye
09.10.2024
Sevgili Günlük,
Bugün büyük bir heyecanla Diva’nın yanına gittim ve gözlerime inanamadım! Son birkaç gündür karınca kraliçemizle ilgili gözlemlerim sürüyor; her gün ona baktığımda biraz daha heyecanlanıyorum. Ama bugün farklı bir şey fark ettim: Geçen sefer yediği larvadan tamamen farklı görünen bir larva var! Şu an için hiçbir şeyin nazara gelmesini istemediğimden, sana fotoğrafını çekip gösteremem; ancak şimdilik sadece gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.
Bu yeni larva, uzun zamandır beklediğim ilk işçimiz olabilir! İlk işçimizin gözleri yavaş yavaş belli olmaya başladı ve bu beni daha da heyecanlandırıyor. Bu küçük detaylar bile bana koloninin gerçekten büyüme yolunda ilerlediğini hissettiriyor. Belki de birkaç güne, o minik gözler tamamen açılmış olacak ve bir hafta içinde ilk işçimiz hayata gözlerini açacak.
İlk işçimiz için çoktan bir isim düşündüm: Melahat! Evet, belki kulağa biraz eski moda gelebilir ama nedense bu küçük karıncaya tam da böyle bir isim vermek istiyorum. Melahat, kolonimizin temelini atacak ve ilerde büyük bir koloni olduğumuzda bile onun yeri hep ayrı olacak. Elbette koloni büyüdükçe her birini isimlendirmek zorlaşacak, ama yine de her birine isim vererek onları özel hissettirmek istiyorum.
Diva’yla geçirdiğim bu zaman, bana sakinlik veriyor ve doğanın o sessiz güzelliğine olan hayranlığımı artırıyor. Belki de onların her hareketinde, düzenli ve çalışkan yapılarında kendime bir parça ilham buluyorum. Günlerdir beklediğim bu özel ana çok yaklaşıyorum. İlk işçimiz çıktığında, büyük bir heyecanla yeniden yazacağım. Bakalım, Melahat nasıl bir başlangıç yapacak?
Şimdilik bu kadar, sevgili Günlük. Sabırsızlıkla beklediğim günler daha da yaklaşırken, seninle bu anları paylaşmak bana iyi geliyor. Hoşça kal.

YasinK

Yumurta
Üye
15.10.2024
Sevgili Günlük,
Bugün özel bir gün! Uzun zamandır beklediğimiz un kurtları nihayet kargo yolculuğunu tamamlayıp elimize ulaştı. Artık resmen “un kurdu sahipleri” kulübüne üyeyiz, gururluyuz! Diva için hazırladığımız bu protein kaynağını bir hafta boyunca sabırla (ve tabii ki merakla) bekletmeyi planlıyoruz. Tüm hazırlıklar tamam; Diva'nın protein zenginliğiyle tanışacağı an için gün sayıyoruz.

Not: Un kurtları şimdilik güvende. Gerçi Diva ne düşünür bilemiyoruz, ama pek de kibar bir tanışma olmayacağı kesin...
1728994098464.jpeg