Dişi Muhabbet Kuşum Kızgınlık

xqewz

Larva
Üye
Bu çiftimden bu yaz yavru almak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla erkeğin ceresi mavi mor karışımı, dişi ise beyaz alttan kahverengi gelmeye başladı. Birbirlerini temizliyorlar, erkek dişiye güzel sakin sesler çıkarıyor. Yuvalık hazırda bekliyor içinde talaş var, haftada bir kraker veriyorum. Çiftleşme yakın gibi gözüküyor. Sizlerin düşüncesi nedir?
20230516_201632.jpg
20230516_200612.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Erkek kızışmış fakat dişi henüz kızışmamış. kuşlar için uyarıcı olan Nijer tohumu ve yumurta verirseniz üremelerini desteklemiş olursunuz. Kavga etme sorunu yok ise bu sene büyük ihtimal yumurta alırsınız.

xqewz

Larva
Üye
Erkek kızışmış fakat dişi henüz kızışmamış. kuşlar için uyarıcı olan Nijer tohumu ve yumurta verirseniz üremelerini desteklemiş olursunuz. Kavga etme sorunu yok ise bu sene büyük ihtimal yumurta alırsınız.
Hadi bakalım. Bir de bir şey daha sorucaktım, çiftleşmesi için ceresinin tamamen kahverengi olması mı lazım yoksa her an çiftleşebilirler mi?

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Hadi bakalım. Bir de bir şey daha sorucaktım, çiftleşmesi için ceresinin tamamen kahverengi olması mı lazım yoksa her an çiftleşebilirler mi?
Kızışmış olması için tamamen kahverengi olması lazım.

efe1320

Yumurta
Üye
Nijer gibi tohumlar yerine e vitamini öneriyorum ama petshoplarda satılanlar değil.
Röhnfried Taubenfit e50 veya VerseleLaga Fertivit 2 sinide kullanabilirsiniz veya 1 tanesini satın alabilirsiniz.
Bence yumurta maması yapmaktansa normal mama alabilirsiniz daha mantıklı mama demişken mama öneriside yapayım bende kullanıyorum kuşlarım seviyor.
Beautiful Food Kurtlu Polenli Mama.
İçeriği Şu Şekilde
Ürün İçeriği
1-) Tam Buğday Unu
2-) Mısır Unu
3-) Balık Unu
4-) Yumurta
5-) Peynir Altı Tozu
6-) Deve Dikeni Tohumu
7-) Zeytin Yaprağı
8 Un Kurdu
9-) Keçi Boynuzu
10-) Sağlık Tohumu
11-) Zencefil
12-) Tarçın
13-) Çörek Otu
14-) Bal
15-) Aspur
16-) Nijer
17-) Yulaf
18 Polen

xqewz

Larva
Üye
Erkek ayak atmaya başladı yorumunuz nedir?

Bronze

Yumurta
Üye
Kuş kızışmamış olsun çiftleşecek kuş her türlü çiftleşir kendim tecrübe ettim gagasının kahverengi olmaması daha iyi çünkü genç olduğunu gösterir

xqewz

Larva
Üye
Çiftleşmeye az kaldı o zaman doğru muyum

Bronze

Yumurta
Üye
Çiftleşmeye az kaldı o zaman doğru muyum
Orasını bilemezsin o dişi kuşun isteğine bağlı 1 2 hafta bekle kuşta istek yoksa ayır ve dişi kuşu kızıştır yani havuçu rendele ve suyun sık ardından ver yumurta verebilirsin Nijer tohumu da verebilirsin ama pek tavsiye etmem çünkü yağlandırır çok az yemine katarak yada ayrı verebilirsin ayrı ver haftada 1 2 kere fazla kaçırmadan ver havuçu haftada suyunu sıkarak 3 4 defa verebilirsin

xqewz

Larva
Üye
Vermeye başliyim teşekkürler.

efe1320

Yumurta
Üye
Orasını bilemezsin o dişi kuşun isteğine bağlı 1 2 hafta bekle kuşta istek yoksa ayır ve dişi kuşu kızıştır yani havuçu rendele ve suyun sık ardından ver yumurta verebilirsin Nijer tohumu da verebilirsin ama pek tavsiye etmem çünkü yağlandırır çok az yemine katarak yada ayrı verebilirsin ayrı ver haftada 1 2 kere fazla kaçırmadan ver havuçu haftada suyunu sıkarak 3 4 defa verebilirsin
Havucun suyunu sıkma bence havucun vitaminleri suyunda.

efe1320

Yumurta
Üye
Vermeye başliyim teşekkürler.
Kuşu kızıştırmak istiyorsan en garanti yöntem e vitamini(ama petshoptaki vitaminler iş görmez)
Röhnfried Taubenfit E50(internette 30 ml 10 ml diye bölünmüş satıyor onlardan alabilirsin)
VerseleLaga Fertivit(internette 30 ml 10 ml diye bölünmüş satıyor onlardan alabilirsin)

Bronze

Yumurta
Üye

Bronze

Yumurta
Üye
Kardeşim hemen cahil deme yıllardır havucu suyuyla beraber veriyorum mamalarına mama kıvamına bağlı bence.
havucu suyuyla verirsen ishal yapar.Ayrıca cahil demedim cahil cahil konuşma dedim yoksa cahil demem ama ishal yapma ihtimali çok yüksek

efe1320

Yumurta
Üye
havucu suyuyla verirsen ishal yapar.Ayrıca cahil demedim cahil cahil konuşma dedim yoksa cahil demem ama ishal yapma ihtimali çok yüksek
Mamanın suyunu az tutarsın, havucu öyle koyarsın kanka. Havucun vitamininin yarısı zaten suyunda. Suyunu sıkarsan, ne vitamini kalacak ki?

Bronze

Yumurta
Üye
Mamanın suyunu az tutarsın, havucu öyle koyarsın kanka. Havucun vitamininin yarısı zaten suyunda. Suyunu sıkarsan, ne vitamini kalacak ki?
knk suyundada vitamini var ama ishal yapma sıkıntısı var suyunu az sıkıp vermesi de mantıklı suyunu komple sıkmasıda

efe1320

Yumurta
Üye
knk suyundada vitamini var ama ishal yapma sıkıntısı var suyunu az sıkıp vermesi de mantıklı suyunu komple sıkmasıda
Valla kanka arkadaşlarım vs de suyuyla veriyor hiç ishal olanı duymadım dediğim gibi kuşa mama yaparsın mamanın suyunu azaltırsın havucu koyarsın bişey olmaz ama mamanın suyunu cok tutarsan havucu koyarsan olabilir.