Dışarı Kaçıyorlar

BeyDiesT

Nanitik
Üye
Yaklaşık 15 işçili Lasius kolonim var şekerli su takviyesi ve yemek verirken tüp ağzından kaçıyorlar açmaya korkuyorum hepsi çıkar diye ne yapmalıyım. Birde Lasius Kolonilerinin majörü olur mu.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Küçük 5x5'lik bir outworld bağlayabilirsiniz veyahut odacık sistemi, major üretimi olmaz.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Yaklaşık 15 işçili Lasius kolonim var şekerli su takviyesi ve yemek verirken tüp ağzından kaçıyorlar açmaya korkuyorum hepsi çıkar diye ne yapmalıyım. Birde Lasius Kolonilerinin majörü olur mu.
lasiuslarım majörlerş olmuyor maalesef. çok bilgili değilim belki medyaları çıkıyordur. ama majör yok. onun dışında arkadaşın dediği gibi küçük bir outworld bağlayabilirsiniz.

Emir123

Media
Üye
Hepsi çıkmaz illa kraliçeyi ve yumurtayı koruyacaklardır, pamuğu ittir tüpün ortasına doğru birden çek ne veriyorsan hızlıca ver geri koy yerlerine, ben tüp içi küçük kolonilerime şekerli suyu pamuk topu halinde veriyorum içebiliyorlar pamuk içinde verince, ama illa damla olarak koyacağım dersen iğne pamuk içinden geçiyor öyle kolayca verebilirsin

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
fotoğrafdan pek anlayamadım hangi malzemeleri kullandın?
sanırım herhangi bir kabı tüp genişliğinde delmiş. kaçmamaları içinde 2-3 kat tül vb bir malzeme ile ağzını lastiklemiş. gördüğüm kadarıyla. gayet hoşuma gitti ve bu outworld daha başka fikirleri aklıma getirdi.

punk

Larva
Üye
sanırım herhangi bir kabı tüp genişliğinde delmiş. kaçmamaları içinde 2-3 kat tül vb bir malzeme ile ağzını lastiklemiş. gördüğüm kadarıyla. gayet hoşuma gitti ve bu outworld daha başka fikirleri aklıma getirdi.
deodorant kutusunun saydam kapağını tüpü ısıtp deldim sonra büyük bir şişe kapağının ortasına havalandırma için delik açtım ve sinekliği yapıştırdım

cıvıkasz

Larva
Üye
deodorant kutusunun saydam kapağını tüpü ısıtp deldim sonra büyük bir şişe kapağının ortasına havalandırma için delik açtım ve sinekliği yapıştırdım
bilgilendirdiğin için teşekkürler

karıncabuldum

Pupa
Üye
Arkadaslar böyle bisey yaptim olmuş mu eksiği varsa söylerseniz mutlu olurum hava deliği açılmıştır ve üst tarafı kapaktir

Ekli dosyalar

• 16912536859162605900404935736121.jpg
    16912536859162605900404935736121.jpg
    58.2 KB · Görüntüleme: 15

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Gayet güzeldi, beğendim

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Havalandırma kapağının delikleri yeterli değil gibi geldi ve biraz yüksek, yem koyarken sorun olmazsa gayet güzel 🙂
Arkadaslar böyle bisey yaptim olmuş mu eksiği varsa söylerseniz mutlu olurum hava deliği açılmıştır ve üst tarafı kapaktir

Emir123

Media
Üye
Havalandırma kapağının delikleri yeterli değil gibi geldi ve biraz yüksek, yem koyarken sorun olmazsa gayet güzel 🙂
Karıncalar çok küçük nefes alıp verirler 2 günde 1 kapağı birkaç saniyeliğine açması yeterli olur

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Karıncalar çok küçük nefes alıp verirler 2 günde 1 kapağı birkaç saniyeliğine açması yeterli olur
hocam olay karıncaların nefes alması değil. tüp içinde bir yaşam alanı var. bu yaşam alanı yetersiz sirkülasyona maruz kalırsa; mite, küf , çürüme ,böceklenme vb. sonuçları doğurabilir. bu yüzden her seferinde sineklik kullanıyoruz.