Dextrous'un Camponotus günlüğü

Dextrous

Yumurta
Üye
Öncelikle herkese merhabalar. İsmim Emir, 21 yaşındayım. Bolu'da yaşıyorum. Buradaki amacım, aynı türü bulan hobidaşlarıma sağlıklı bir rehber hazırlayıp, tüm deneyimi ve tecrübeyi birlikte edinmek.

Bu başlığın altında Camponotus cinsi kraliçemin tüm gelişmelerini, deneyimlerimi sizlere aktaracağım. Türünü işçilerimiz çıktıktan sonra güncelleyip, aynı türü bulan hobidaşlarım için daha sağlıklı bir günlük olacağını düşünüyorum. Hadi başlayalım...

-GÜN 1-

Kendisi yağmurdan bir gün sonra; 22 derece, %70 nem ve 4km/sa rüzgarlı olan bir günde, saat 21.30 civarlarında bulundu.

Kraliçeyi bulduktan kısa bir süre sonra test tüpünü hazırladım ve kraliçeyi tüpe alıp, ışık geçirmeyen bir cover ile sardım.
Üç hafta tüpü açmayı düşünmüyorum.

İlk gözlemlerime göre; rahatsız edildiğinde bir hayli agresif ve hızlı, rahatsız edilmediğinde ise oldukça sakin ve stressiz bir Camponotus türü diyebilirim.

Diğer güncellemeyi yapacağım günü iple çekiyorum. Buraya kadar okuyan, vaktini ayıran herkese teşekkür ederim.
Üç hafta sonra görüşmek dileğiyle. İyi hobiler, iyi forumlar. Sağlıcakla kalın...

IMG_3659.jpeg
IMG_3660.jpeg