Aynı koloni bende de var test tüpü yeterli fakat ilk işçiye kadar genelde beslenmesini öneriyorlar... Oyuzden mini de olsa bir outworld yapmanizi tavsiye ederim çok hareketli bir tür kraliçe de işçiler kadar hareket ediyor neredeyseTeşekkür ederim 9. Kraliçem beni en çok heyecanlandıran tür oldu gerçekten peki test tüpü biraz küçük gibi sorun olur mu 16x160 galiba tüp.
Hocam son açtığım konuyu kontrol eder misin ? Sanki kraliçemin ağzında bir şey varAynı koloni bende de var test tüpü yeterli fakat ilk işçiye kadar genelde beslenmesini öneriyorlar... Oyuzden mini de olsa bir outworld yapmanizi tavsiye ederim çok hareketli bir tür kraliçe de işçiler kadar hareket ediyor neredeyse
Hocam bunlar normalde de doğadan beslendikleri için doğadan bir böcek vermemiz sorun oluşturur mu? Bünyeleri alışık değil midir bunaDoğadan herhangi bir canlı vermemelisiniz. İlaçlı veya hastalıklı(parazitli) olabilir. Kraliçeyi boşuna heba etmeyin
Oluşturur. Özellikle yaz aylarında çokça sinek ilacı atılıyor, tarım ilaçları atılıyor. Bundan dolayı doğadan alıp bu canlıları vermek koloni için risk oluşturuyor. Doğada da bunları tüketiyorlar ama doğada da bunlardan dolayı ölümler yaşanıyor zaten. Arazi ilaca maruz kalmayan bir araziyse oradan alınan canlılar verilebilir belki ama yine de unkurdu gibi besinler çok daha sağlıklı.Hocam bunlar normalde de doğadan beslendikleri için doğadan bir böcek vermemiz sorun oluşturur mu? Bünyeleri alışık değil midir buna
Teşekkür ederim bende de bir cataglyphis kraliçesi var, sinek yakalayıp vermiştim yemedi. Belki de bu yüzden yemiyor. En iyisi un kurdu almakOluşturur. Özellikle yaz aylarında çokça sinek ilacı atılıyor, tarım ilaçları atılıyor. Bundan dolayı doğadan alıp bu canlıları vermek koloni için risk oluşturuyor. Doğada da bunları tüketiyorlar ama doğada da bunlardan dolayı ölümler yaşanıyor zaten. Arazi ilaca maruz kalmayan bir araziyse oradan alınan canlılar verilebilir belki ama yine de unkurdu gibi besinler çok daha sağlıklı.
Bu yanlış bir genelleme olur. Ben bulduğum güve kelebeklerini dondurup kolonilerime veriyordum. Hiç bir sorun yaşamadım. Biraz hangi canlıyı verdiğinize bağlı. Belirli şartlarda izole ederseniz böceğinizi hiçbir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum tabi ki her böcek için demiyorum bunu.Doğadan herhangi bir canlı vermemelisiniz. İlaçlı veya hastalıklı(parazitli) olabilir. Kraliçeyi boşuna heba etmeyin
Tabiki doğru ama hobiye yeni başlayanlar direkt bulduğu her canlıyı vermesin diye öyle söylüyorumBu yanlış bir genelleme olur. Ben bulduğum güve kelebeklerini dondurup kolonilerime veriyordum. Hiç bir sorun yaşamadım. Biraz hangi canlıyı verdiğinize bağlı. Belirli şartlarda izole ederseniz böceğinizi hiçbir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum tabi ki her böcek için demiyorum bunu.
.Oluşturur. Özellikle yaz aylarında çokça sinek ilacı atılıyor, tarım ilaçları atılıyor. Bundan dolayı doğadan alıp bu canlıları vermek koloni için risk oluşturuyor. Doğada da bunları tüketiyorlar ama doğada da bunlardan dolayı ölümler yaşanıyor zaten. Arazi ilaca maruz kalmayan bir araziyse oradan alınan canlılar verilebilir belki ama yine de unkurdu gibi besinler çok daha sağlıklı.