Dev Tetramorium'un Türü Ne?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

anakin

Media
Üye
Herkese merhaba. Şu anda çok heyecanlıyım, çünkü evde boyu 1 cm’e varan bir Tetramorium buldum. Tek kanadı var ama abdomeni bir tık şişik gibi geldi bana. Sizce cinsi ve türü ne, döllenmiş mi?

20250706_124705.jpg
20250706_124625.jpg

KingCat

Asker
Üye

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam, bence boyu normal değil. Tetramorium evet ama bence alışılagelmiş bir tür değil bu genelden farkı bir tür. Pamuğun tamamını kaplıyor neredeyse. Tetraların genel türleri bu kadar iri olmaz. Türü ne acaba merak ettim
İlk fotoğrafta tüpün çapıyla karşılaştırma yaparsak 1.6cm'in yarısı bile değil canlı. Hadi yarısı olsun, 7-8mm eder. Bu da anormal bir boy değil. Alışılagelmiş bir tür derken kastedilen türü de anlamadım ayrıca, bir sürü farklı tür grubu ve tür var. 3 4mm kraliçesi olan Tetramorium Semilaeve de var, çok daha büyük Tetramoriumlar da var. Bunu daha önce de izah etmeye çalıştım ama anlaşılmamış demek ki.

matildaeliz

Minör
Üye
İlk fotoğrafta tüpün çapıyla karşılaştırma yaparsak 1.6cm'in yarısı bile değil canlı. Hadi yarısı olsun, 7-8mm eder. Bu da anormal bir boy değil. Alışılagelmiş bir tür derken kastedilen türü de anlamadım ayrıca, bir sürü farklı tür grubu ve tür var. 3 4mm kraliçesi olan Tetramorium Semilaeve de var, çok daha büyük Tetramoriumlar da var. Bunu daha önce de izah etmeye çalıştım ama anlaşılmamış demek ki.
Ben de ondan bahsediyorum, genel olarak bulunan tetralar daha zariftir. Bu arkadaşın bulduğu da kayıt dışı bir tür değil tabii ki demek istediğim genel olarak sitede sorular ve genel bahçelerdeki tetra değil. Yoksa aynı şeyi farklı şekillerde izah etmeye çalışıyoruz hocam :D

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ben de ondan bahsediyorum, genel olarak bulunan tetralar daha zariftir. Bu arkadaşın bulduğu da kayıt dışı bir tür değil tabii ki demek istediğim genel olarak sitede sorular ve genel bahçelerdeki tetra değil. Yoksa aynı şeyi farklı şekillerde izah etmeye çalışıyoruz hocam :D
Söylediğiniz şey kafa karıştırmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Ben zaten Tetramorium yazıp boyunun normal olduğunu söylemişim ve konu sahibinin tereddüt ettiği konuyu gidermişim. Bunun üzerine alışılagelmiş bir Tetramorium değil yazmanın anlamı nedir? Genel bulunan tetralar daha zarif, bahçedeki tetralar falan derken neyi kastediyorsunuz ki bunlar çok anlamsız tanımlamalar. Cevap verirken kim hangi Tetramorium'u bulmuş, arka bahçenizde ne varmış, zarif miymiş güzel miymiş yakışıklı mıymış bunları mı düşüneceğim?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tetramorium caespitum kompleksten bir tetramorium. @PRS.macro zaten yeterli açıklamayı yapmış. Ekstra bir şey söylenmesine ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.

Çözüm

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam kompleksten kastınız tam olarak ne, bilmediğim soruyorum.
Belirli, birbirine benzer özellikler gösteren, akrabalık olarak yakınlıklarının daha fazla olduğu türlerin oluşturduğu topluluk.

matildaeliz

Minör
Üye
Söylediğiniz şey kafa karıştırmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Ben zaten Tetramorium yazıp boyunun normal olduğunu söylemişim ve konu sahibinin tereddüt ettiği konuyu gidermişim. Bunun üzerine alışılagelmiş bir Tetramorium değil yazmanın anlamı nedir? Genel bulunan tetralar daha zarif, bahçedeki tetralar falan derken neyi kastediyorsunuz ki bunlar çok anlamsız tanımlamalar. Cevap verirken kim hangi Tetramorium'u bulmuş, arka bahçenizde ne varmış, zarif miymiş güzel miymiş yakışıklı mıymış bunları mı düşüneceğim?
Hocam, bence boyu normal değil. Tetramorium evet ama bence alışılagelmiş bir tür değil bu genelden farkı bir tür. Pamuğun tamamını kaplıyor neredeyse. Tetraların genel türleri bu kadar iri olmaz. Türü ne acaba merak ettim

Kafa karışacak bir durum yok, ikimizde tetramorium demişiz zaten bu karınca için. Ben sadece genel foruma atılan tetralara nazaran farklı bir tür yorumu yaptım. Görüldüğü üzere de tetramorium değil gibi bir şey dememişim burada. Saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...