Evet, Tetramorium. Döllenip dölllenmediğini zaman gösterir.Herkese merhaba. Şu anda çok heyecanlıyım çünkü evde boyu 1 cm e varan bir tetramorium buldum. Tek kanadı var ama abdomeni bir tık şişik gibi geldi bana. Sizce Cinsi ve türü ne, Döllenmiş mi?
Ekli dosyayı görüntüle 62855
Ekli dosyayı görüntüle 62856
Hocam çok büyük değil mi? (Tetra olmadığını söylemiyorum sadece çok büyük olduğunu söylüyorum yanlış anlaşılmasın.Evet, Tetramorium. Döllenip dölllenmediğini zaman gösterir.
Hocam elinde tetramorium olan arkadaşıma hiç normal gelmedi boyutu, bu normal mi?Evet, Tetramorium. Döllenip dölllenmediğini zaman gösterir.
Hocam daha net bir fotoğraf atar mısınız.Hocam elinde tetramorium olan arkadaşıma hiç normal gelmedi boyutu, bu normal mi?
Hocam Telefon amerasıyla çekiyorum ve takdir edersiniz ki Macro kamerası maximum şu en üstteki fotoğraf kadar çekiyor. Uzak ama net mi olsun yakın ama ilk fotoğraf gibi mi?Hocam daha net bir fotoğraf atar mısınız.
Çok sağ olun hocam.Tetramorium evet, boyu da normal.
Hocam, bence boyu normal değil. Tetramorium evet ama bence alışılagelmiş bir tür değil bu genelden farkı bir tür. Pamuğun tamamını kaplıyor neredeyse. Tetraların genel türleri bu kadar iri olmaz. Türü ne acaba merak ettimTetramorium evet, boyu da normal.
İlk fotoğrafta tüpün çapıyla karşılaştırma yaparsak 1.6cm'in yarısı bile değil canlı. Hadi yarısı olsun, 7-8mm eder. Bu da anormal bir boy değil. Alışılagelmiş bir tür derken kastedilen türü de anlamadım ayrıca, bir sürü farklı tür grubu ve tür var. 3 4mm kraliçesi olan Tetramorium Semilaeve de var, çok daha büyük Tetramoriumlar da var. Bunu daha önce de izah etmeye çalıştım ama anlaşılmamış demek ki.Hocam, bence boyu normal değil. Tetramorium evet ama bence alışılagelmiş bir tür değil bu genelden farkı bir tür. Pamuğun tamamını kaplıyor neredeyse. Tetraların genel türleri bu kadar iri olmaz. Türü ne acaba merak ettim
Ben de ondan bahsediyorum, genel olarak bulunan tetralar daha zariftir. Bu arkadaşın bulduğu da kayıt dışı bir tür değil tabii ki demek istediğim genel olarak sitede sorular ve genel bahçelerdeki tetra değil. Yoksa aynı şeyi farklı şekillerde izah etmeye çalışıyoruz hocamİlk fotoğrafta tüpün çapıyla karşılaştırma yaparsak 1.6cm'in yarısı bile değil canlı. Hadi yarısı olsun, 7-8mm eder. Bu da anormal bir boy değil. Alışılagelmiş bir tür derken kastedilen türü de anlamadım ayrıca, bir sürü farklı tür grubu ve tür var. 3 4mm kraliçesi olan Tetramorium Semilaeve de var, çok daha büyük Tetramoriumlar da var. Bunu daha önce de izah etmeye çalıştım ama anlaşılmamış demek ki.
Söylediğiniz şey kafa karıştırmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Ben zaten Tetramorium yazıp boyunun normal olduğunu söylemişim ve konu sahibinin tereddüt ettiği konuyu gidermişim. Bunun üzerine alışılagelmiş bir Tetramorium değil yazmanın anlamı nedir? Genel bulunan tetralar daha zarif, bahçedeki tetralar falan derken neyi kastediyorsunuz ki bunlar çok anlamsız tanımlamalar. Cevap verirken kim hangi Tetramorium'u bulmuş, arka bahçenizde ne varmış, zarif miymiş güzel miymiş yakışıklı mıymış bunları mı düşüneceğim?Ben de ondan bahsediyorum, genel olarak bulunan tetralar daha zariftir. Bu arkadaşın bulduğu da kayıt dışı bir tür değil tabii ki demek istediğim genel olarak sitede sorular ve genel bahçelerdeki tetra değil. Yoksa aynı şeyi farklı şekillerde izah etmeye çalışıyoruz hocam![]()
Hocam kompleksten kastınız tam olarak ne, bilmediğim soruyorum.Tetramorium caespitum kompleksten bir tetramorium. @PRS.macro zaten yeterli açıklamayı yapmış. Ekstra bir şey söylenmesine ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.
Belirli, birbirine benzer özellikler gösteren, akrabalık olarak yakınlıklarının daha fazla olduğu türlerin oluşturduğu topluluk.Hocam kompleksten kastınız tam olarak ne, bilmediğim soruyorum.
Sağ olun hocam.Belirli, birbirine benzer özellikler gösteren, akrabalık olarak yakınlıklarının daha fazla olduğu türlerin oluşturduğu topluluk.
Söylediğiniz şey kafa karıştırmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Ben zaten Tetramorium yazıp boyunun normal olduğunu söylemişim ve konu sahibinin tereddüt ettiği konuyu gidermişim. Bunun üzerine alışılagelmiş bir Tetramorium değil yazmanın anlamı nedir? Genel bulunan tetralar daha zarif, bahçedeki tetralar falan derken neyi kastediyorsunuz ki bunlar çok anlamsız tanımlamalar. Cevap verirken kim hangi Tetramorium'u bulmuş, arka bahçenizde ne varmış, zarif miymiş güzel miymiş yakışıklı mıymış bunları mı düşüneceğim?
Hocam, bence boyu normal değil. Tetramorium evet ama bence alışılagelmiş bir tür değil bu genelden farkı bir tür. Pamuğun tamamını kaplıyor neredeyse. Tetraların genel türleri bu kadar iri olmaz. Türü ne acaba merak ettim
Şu zamana kadar kimse için dislike kullanmadım ama senin için kullanacağım.😜Kesinlikle farklı tür tetramorium bu.