Dev Afrika salyangozu

Abdullah09

Yumurta
Üye
Arkadaşlar dev Afrika salyangozlarim için yeterli nemi nasıl anlayabilirim? Yeterlimi eksik mi anlayamıyorum yardım ederseniz sevinirim.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Torfun çamur olmayacak şekilde 80% civarını fısfıslayın onlara yeter.

Vedad

Yumurta
Üye
Çamur olmayacak şekilde nem yapabilirsiniz. Çok endişelenmenize gerek yok, canlı istediği nemi kendini gömerek sağlayabiliyor.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Çamur olmayacak şekilde nemlendirin yeterli. Bu konuda endişe etmenize gerek yok. Dokunduğunuzda torfun ilk 5-6cm'i elinizi nemli hissettiriyorsa sorun yok.

Abdullah09

Yumurta
Üye
Çamur olmayacak şekilde nemlendirin yeterli. Bu konuda endişe etmenize gerek yok. Dokunduğunuzda torfun ilk 5-6cm'i elinizi nemli hissettiriyorsa sorun yok.
Torfu2-3cm civarında koyuyorum salyangozlarim küçük olduğu için yeterlimi daha fazlasına gerek varmı

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Torfu2-3cm civarında koyuyorum salyangozlarim küçük olduğu için yeterlimi daha fazlasına gerek varmı
Kendilerini gömebiliyorlarsa hiçbir sorun olmaz yeterli. Biraz daha büyüdüklerinde yaşam alanları ile birlikte torf yüksekliğini de büyütmenizde fayda var

MCS

Yumurta
Üye
hassas canlılar değiller bu yüzden ortamın sıcaklığına göre günlük ya da 2 günde bir mutlaka nemlendirme yaparsanız ortam onlar için yeterli neme sahip olacaktır. Yetersiz nem ortamında bu canlılar kendilerini gömer veya kabuklarına hapsederek çok uzun süreler boyunca uykuda kalabilirler

Abdullah09

Yumurta
Üye
hassas canlılar değiller bu yüzden ortamın sıcaklığına göre günlük ya da 2 günde bir mutlaka nemlendirme yaparsanız ortam onlar için yeterli neme sahip olacaktır. Yetersiz nem ortamında bu canlılar kendilerini gömer veya kabuklarına hapsederek çok uzun süreler boyunca uykuda kalabilirler
Birde üzerlerindeki kapak yerine sinekli takmayı düşünüyorum iyi hava alsınlar diye(internette az havalı ortam daha iyi diye duydum) sizce sineklik taksam daha iyi olurmu

MCS

Yumurta
Üye
Birde üzerlerindeki kapak yerine sinekli takmayı düşünüyorum iyi hava alsınlar diye(internette az havalı ortam daha iyi diye duydum) sizce sineklik taksam daha iyi olurmu
sineklik takarsanız nem olmaz. Onun yerine streç film kapatabilirsiniz bir kaç delik açarak