Arkadaşlar dev Afrika salyangozlarim için yeterli nemi nasıl anlayabilirim? Yeterlimi eksik mi anlayamıyorum yardım ederseniz sevinirim.
Torfu2-3cm civarında koyuyorum salyangozlarim küçük olduğu için yeterlimi daha fazlasına gerek varmıÇamur olmayacak şekilde nemlendirin yeterli. Bu konuda endişe etmenize gerek yok. Dokunduğunuzda torfun ilk 5-6cm'i elinizi nemli hissettiriyorsa sorun yok.
Kendilerini gömebiliyorlarsa hiçbir sorun olmaz yeterli. Biraz daha büyüdüklerinde yaşam alanları ile birlikte torf yüksekliğini de büyütmenizde fayda varTorfu2-3cm civarında koyuyorum salyangozlarim küçük olduğu için yeterlimi daha fazlasına gerek varmı
Birde üzerlerindeki kapak yerine sinekli takmayı düşünüyorum iyi hava alsınlar diye(internette az havalı ortam daha iyi diye duydum) sizce sineklik taksam daha iyi olurmuhassas canlılar değiller bu yüzden ortamın sıcaklığına göre günlük ya da 2 günde bir mutlaka nemlendirme yaparsanız ortam onlar için yeterli neme sahip olacaktır. Yetersiz nem ortamında bu canlılar kendilerini gömer veya kabuklarına hapsederek çok uzun süreler boyunca uykuda kalabilirler
sineklik takarsanız nem olmaz. Onun yerine streç film kapatabilirsiniz bir kaç delik açarakBirde üzerlerindeki kapak yerine sinekli takmayı düşünüyorum iyi hava alsınlar diye(internette az havalı ortam daha iyi diye duydum) sizce sineklik taksam daha iyi olurmu
Kapağı var kapağına çok fazla delik delmedim küçük küçük 10 tane felan yeterli olurmusineklik takarsanız nem olmaz. Onun yerine streç film kapatabilirsiniz bir kaç delik açarak
Biraz daha delin öbür türlü verdiğiniz nemli yiyecekler(Karpuz,kavun vb.) hızlı küflenir.Kapağı var kapağına çok fazla delik delmedim küçük küçük 10 tane felan yeterli olurmu