Bir parça alıp tuz ruhu içine atın, kabarcık çıkıyorsa kullanmayın. Çıkmıyorsa kaynatıp kullanabilirsiniz.Merhabalar dereden akvaryuma taş kök götürsem sıkıntı olur mu?
Tuz ruhunun içine atması pek sağlıklı değil çünki kaynatsanda tahta onu emeceği için içinde kalacaktır. Bece en sağlıklısı satın almak doğadan taş vb. Şeyler koyabilirsiniz fakat iyice temizleyinBir parça alıp tuz ruhu içine atın, kabarcık çıkıyorsa kullanmayın. Çıkmıyorsa kaynatıp kullanabilirsiniz.
Tamamını tuz ruhuna atın demiyor. Dekordan bir parça alıp numune olarak kullanmayı kast etmiş sanıyorum ki. Yoksa tabii ki çok sağlıklı olmaz.Tuz ruhunun içine atması pek sağlıklı değil çünki kaynatsanda tahta onu emeceği için içinde kalacaktır. Bece en sağlıklısı satın almak doğadan taş vb. Şeyler koyabilirsiniz fakat iyice temizleyin
Merhabalar akvaryumdan parfüme benzer bı koku geliyor normal midirTamamını tuz ruhuna atın demiyor. Dekordan bir parça alıp numune olarak kullanmayı kast etmiş sanıyorum ki. Yoksa tabii ki çok sağlıklı olmaz.
Akvaryumda parfüm benzeri bir koku var aldığım petshop gibi kokuyor zararı olur mu acaba bilgin var miDoğadan alınan malzemeleri kaynatarak streril hale getirebilirsiniz fakat akvaryum için başka bir problem malzemelerin suya salınım yapıp yapmadığını bilmektir. Akvaryum konusunda tecrübeli insanlar cevaplarsa daha iyi olur. @Mertali @Utgea @omerfaruk_
Petshoplar genelde sterelize edip satar akvaryumu ordaki kullanılan malzemenin kokusu olabilir zarar vereceğini düşünmüyorum ama çok şüphelenirsen suyun birazını dseiştirebilirsin. Umarım çok güzel bir akvaryum olur iyi hobiler.Akvaryumda parfüm benzeri bir koku var aldığım petshop gibi kokuyor zararı olur mu acaba bilgin var mi
Teşekkür ederim belki de lav kırığı veya toprağın kokusu da olabilirPetshoplar genelde sterelize edip satar akvaryumu ordaki kullanılan malzemenin kokusu olabilir zarar vereceğini düşünmüyorum ama çok şüphelenirsen suyun birazını dseiştirebilirsin. Umarım çok güzel bir akvaryum olur iyi hobiler.
Petshoplar genelde sterelize edip satar akvaryumu ordaki kullanılan malzemenin kokusu olabilir zarar vereceğini düşünmüyorum ama çok şüphelenirsen suyun birazını dseiştirebilirsin. Umarım çok güzel bir akvaryum olur iyi hobiler.
Akvaryum 60 lt kaç adet vatoz ve çöpçü almam lazım ve kaçar tane almam lazimDereden aldığınız taş ve kum kullanılabilir, tuz ruhuyla deneyebilirsiniz yukarıda söylenildiği şekilde ama çokta gerek yok. Akvaryumda her ağaç kullanılamıyor, aşağı kullanılabilir olan ağaçların listesini bırakıyorum. Akvaryumunuzdaki kokunun kaynağı da birçok şey olabilir, genel bi fotoğraf atabilir misiniz? Belki gözüme çarpan bir şey olur.
Ekli dosyayı görüntüle 38522
Listede olmayan ağaçlar olabilir, bulduğunuz ağacın türünü internette aratarak kullanan olup olmadığına bakabilirsiniz. Bulduğunuz çevrede hangi ağaçlar varsa kök yüksek ihtimal ona aittir.
4 gün oldu akvaryumu kuralı bugün ilaç gelirse bakteri ilacı başlayacağım vatoz eklemeyeyim mi simdi6 7 tane çöpçü 2 3 tane cüce vatoz atabilirsiniz. Henüz canlı eklemesi yapmayın. Ne kadar oldu akvaryumu kuralı. Karidesleri de su tam oturduğu zaman ekleyin. Koku kumdan yüksek ihtimal. Ekstra olarak size yanlış hatırlamıyorsam şelale filtre önermiştim, bu aldığınız şelale filtre değil haberiniz olsun. İç filtreye şelale aparatı takılmış sadece. Yine iş görür mü görür.