Depresif cataglyphis

Ayberkfb

Nanitik
Üye
Kurban Bayramı’nda bulduğum 3 Cataglyphis’ten biri multi, hâlâ yumurtlamadı. Sizce neden?
Tek olana işçi ekledim, ertesi gün öldürdü.
Ama bulduğum diğer 2 Cataglyphis yumurtladı ve larva aşamasına geldiler.

Kuzeyli

Pupa
Üye
Yumurtlayanların fotoğrafını atabilir misiniz ve yumurtlamayanın. Bu tür multi oluyor mu emin değilim yapan da hiç görmedim; kesinlikle baskın kraliçe güdümünde diğer kraliçeyi öldürürler.

Eklediğiniz işçi ve kraliçe aynı tür değilse böyle savaşla sonuçlanabilir. Bence işçi eklemeyin. Sabit sıcaklık ve nemde, karanlıkta olduğu gibi hiç bakmadan bekletin 2-3 gün sonra bakarsınız.

LuciFeci

Minör
Üye
Kurban Bayramı’nda bulduğum 3 Cataglyphis’ten biri multi, hâlâ yumurtlamadı. Sizce neden?
Tek olana işçi ekledim, ertesi gün öldürdü.
Ama bulduğum diğer 2 Cataglyphis yumurtladı ve larva aşamasına geldiler.
Cataglyphislerin multi olduğu görülmemiş. Ayırma şansınız varsa eğer ayırın.

İşçi eklediğiniz kraliçe de tür farklılığı olabilir. Biliyorsunuzdur bu cinsin birbirine benzer türleri vardır ve yanlış tür koymuş olabilirsiniz.

Diğer iki kraliçe hakkında bilgi verebilir misini? Nerede besliyorsunuz outworld var mı?

Ayberkfb

Nanitik
Üye

İşçi eklediğiniz kraliçe de tür farklılığı olabilir. Biliyorsunuzdur bu cinsin birbirine benzer türleri vardır ve yanlış tür koymuş olabilirsiniz.

Diğer iki kraliçe hakkında bilgi verebilir misini? Nerede besliyorsunuz outworld var mı?
Elimdeki tüm karıncalar aynı yerde duruyor (ayakkabı kutusu içinde). İçinde Messor, Formica, Aphaenogaster, Cataglyphis, Lasius, Tetramorium ve Myrmica hepsi bir arada ve sıkıntısız şekilde yumurtluyorlar. Cataglyphis'lerin 5’inden sadece 2’si hariç hepsi verimli.
hepsi tüp içinde outworld yok

bende işçi ölümünü tür farkına baglıyorum.

LuciFeci

Minör
Üye
Elimdeki tüm karıncalar aynı yerde duruyor (ayakkabı kutusu içinde). İçinde Messor, Formica, Aphaenogaster, Cataglyphis, Lasius, Tetramorium ve Myrmica hepsi bir arada ve sıkıntısız şekilde yumurtluyorlar. Cataglyphis'lerin 5’inden sadece 2’si hariç hepsi verimli.
hepsi tüp içinde outworld yok

bende işçi ölümünü tür farkına baglıyorum.
Yumurtlayamaması kraliçenin karakteristliğine bağlı. Kendini güvende hissetmiyordur ya da yanına işçi falan arıyordur. Yumurtlamayandan birini outworlde bağlayıp işçi ekleyin. Deneme yanılma yoluyla hareket edeceksin mecburen.

Ayberkfb

Nanitik
Üye
Yumurtlayamaması kraliçenin karakteristliğine bağlı. Kendini güvende hissetmiyordur ya da yanına işçi falan arıyordur. Yumurtlamayandan birini outworlde bağlayıp işçi ekleyin. Deneme yanılma yoluyla hareket edeceksin mecburen.
Çok zor maalesef. Kraliçeyi Konya’da buldum. Oradaki ev müstakildi; önü, arkası bahçeydi, her yer Cataglyphis yuvasıydı. Ama maalesef şu an Kocaeli’deyim, hiç Cataglyphis işçisi görmedim.