Solenopsis kraliçeleri 1-2 hafta önce geldi. Toplam 6 koloni vardı fakat üçlü olan kolonideki kraliçeleri hepsi farklı noktalarda yaralanmadan ölmüşler. Diğer 5 koloniden 2 koloninin sağlıklı yumurtaları var ve şırıngadan suları yarılandı; diğer 3 koloninin su seviyeleri aynı, onlarda yumurta henüz gözlemleyemedim. Messor kraliçesini transfer ettim, 3 hafta aralıkta un kurdu falan verdim. Şu an messor kraliçesinin 2 yumurtası var ve sağlıklılar, kraliçe yumurtalarla ilgileniyor; bugün un kurdu verdim. Lasius kolonilerinden birini transfer ettim ve bir sürü yumurta ve işçileri var, sağlıklılar, yeni tüpleri temiz ve yumurtalarla ilgileniyorlar. Fakat diğer koloniyi ne kadar zorlasam sa transfer olmadılar, her türlü yolu denedim fakat olmadı ve hatta bir tane tüp bile kırıldı; atmak zorunda kaldım. Kraliçeyi ve işçileri de yeni başka bir tüpe transfer etmeye çalıştım fakat yine olmadı, ben de kraliçe ve işçileri(%20) öldürüp un kurtlarına verdim. Pis tüpte kalan işçiler(%80) de tüpü terk etmemekte ısrar ettiler, onlar da tüpü yıkarken öldü. Un kurtlarından bir sürü pupa var, birkaç tanesi siyahlaşıyor ve ölüyor; onları da buffalo kurtlarına veriyorum, buffalo Kurtları şu an daha büyük ve aktifler. Son olarak dün Ant Store Turkey’den aldıklarım geldi, çoğu ürün(%90) sağlam ve normal.