Demo'nun Günlüğü

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
08/07/2024'de messor kraliçe geldi, canlıydı.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Tüp kirliydi, yeni tüpe transfer ettim. Haftada 1 bakmaya başladım.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Yaklaşık 1 ay sonunda yumurtası oldu, enerji ve protein sağlayacak bir karışım verdim ve mikro un kurdu sipariş edeceğim.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Mikro un kurdu ve yataklık siparişi verdim az önce.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Bugün geldi, canlı. Bir tanesini kraliçeye ikiye bölüp iki parçasını da verdim. Büyük bir kovaya koydum, yarın salatalık vereceğim.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
3-4 gün önce(Perşembe) baktığımda ağzında bir şey vardı ama yumurta mı emin olamadım. 2 hafta bakmamayı düşünüyorum, umarım yumurtadır. Geçen hafta verdiğim un kurdu hâlâ duruyordu, almadım.

Ekli dosyalar

• IMG_5400.jpeg
    IMG_5400.jpeg
    27.3 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_5399.jpeg
    IMG_5399.jpeg
    25 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_5397.jpeg
    IMG_5397.jpeg
    14.5 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_5398.jpeg
    IMG_5398.jpeg
    15.4 KB · Görüntüleme: 14

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Dün Messor kraliçemi tekrar kontrol ettim ve 1 tane yumurtası var. Un kurdunu yemiş mi diye bakmadım tekrar umarım yumurta beslenir, büyür ve larva olur. İlk baktığımda yumurta kraliçenin yanında yerde duruyordu, ben tüpe bakınca ağzına aldı sonra tekrar kapattım.

Ekli dosyalar

• IMG_0887.jpeg
    IMG_0887.jpeg
    34.8 KB · Görüntüleme: 5

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
2 adet Lasius kolonisi ve sayısını bilmediğim buffalo kurtları bugün bana ulaştı. Lasius kolonilerinden biraz ölüm oldu, un kurdu verirken kaçmaya çalışanlar oldu. Buffalo ve un kurtlarına biraz marul verdim. Messor kraliçesine henüz bakmadım, pazartesi bakacağım. Lasiusların tür tespitini 1-2 gün sonra yapacağım.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Messor kraliçesine henüz bakmadım, haftaya bakmayı düşünüyorum. Lasius kolonileri sağlıklı, pamukta 4 un kurdu vardı onları temizledim ve iki koloniye de 1 un kurdunun 2 parçasını 1/4, 3/4 oranında paylaştırdım(Tüpte kalan yem sayısına göre). Un kurtlarının yataklığı yeniledim ve salatalık verdim(İçlerinde siyah olanlar vardı). Buffalo kurtlarına un kurtlarını ikiye bölüp verdim biraz; iştahlılar, yediler.

Ekli dosyalar

• IMG_5472.jpeg
    IMG_5472.jpeg
    44.1 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_5471.jpeg
    IMG_5471.jpeg
    49.9 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_5470.jpeg
    IMG_5470.jpeg
    26.9 KB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    image.jpg
    52.7 KB · Görüntüleme: 18

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Un kurtlarına 1 tam salatalık verdim nemini(Yıkayıp kuruladım) almadan, makasla kesip kesip verdim(İçine düştü); şu anda hâlâ yiyorlar, az kaldı bitmesine. Lasius kolonilerinin un kurtlarıyla işleri bitmemiş o yüzden almadım. Messor kraliçesini kontrol ettim, yumurtası vardı. Besin deposunun bittiğiniz düşünerek tekrar un kurdu verdim ve eskiden verdiğim mikro un kurdunu aldım. Un kurdunu tüpe koyduğum gibi içinden çıkan beyaz sıvıya içmeye başladı. Haftaya tekrar kontrol edeceğim, umarım gelişme olur.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Solenopsis kraliçeleri 1-2 hafta önce geldi. Toplam 6 koloni vardı fakat üçlü olan kolonideki kraliçeleri hepsi farklı noktalarda yaralanmadan ölmüşler. Diğer 5 koloniden 2 koloninin sağlıklı yumurtaları var ve şırıngadan suları yarılandı; diğer 3 koloninin su seviyeleri aynı, onlarda yumurta henüz gözlemleyemedim. Messor kraliçesini transfer ettim, 3 hafta aralıkta un kurdu falan verdim. Şu an messor kraliçesinin 2 yumurtası var ve sağlıklılar, kraliçe yumurtalarla ilgileniyor; bugün un kurdu verdim. Lasius kolonilerinden birini transfer ettim ve bir sürü yumurta ve işçileri var, sağlıklılar, yeni tüpleri temiz ve yumurtalarla ilgileniyorlar. Fakat diğer koloniyi ne kadar zorlasam sa transfer olmadılar, her türlü yolu denedim fakat olmadı ve hatta bir tane tüp bile kırıldı; atmak zorunda kaldım. Kraliçeyi ve işçileri de yeni başka bir tüpe transfer etmeye çalıştım fakat yine olmadı, ben de kraliçe ve işçileri(%20) öldürüp un kurtlarına verdim. Pis tüpte kalan işçiler(%80) de tüpü terk etmemekte ısrar ettiler, onlar da tüpü yıkarken öldü. Un kurtlarından bir sürü pupa var, birkaç tanesi siyahlaşıyor ve ölüyor; onları da buffalo kurtlarına veriyorum, buffalo Kurtları şu an daha büyük ve aktifler. Son olarak dün Ant Store Turkey’den aldıklarım geldi, çoğu ürün(%90) sağlam ve normal.

waynhen

Pupa
Üye
Kraliçeyi şu an besliyorum ve ihtiyacı da varmış. Yumurtalarıyla ilgileniyor şu an, besin deposunun bittiğini düşünüyorum.
Kaçıncı günden sonra besin takviyesi yapmaya başladınız?(Yumurtlamadan önce)
Bende de prenses var Lasius 2 hafta oldu hala bişey yok.
Kanadından çok ufak bı parca döküldü ama hâlâ duruyo.
Merak ediyorum ne olacağını.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Kaçıncı günden sonra besin takviyesi yapmaya başladınız?(Yumurtlamadan önce)
Bende de prenses var Lasius 2 hafta oldu hala bişey yok.
Kanadından çok ufak bı parca döküldü ama hâlâ duruyo.
Merak ediyorum ne olacağını.
Kraliçe bana ulaştıktan yaklaşık 1 ay sonra hiç yumurtlamadığını gözlemdim. Çoğu kişi kraliçenin verimsiz ya da döllenmemiş olduğunu söyledi fakat ben sorunun farklı olduğunu düşündüm ve haklıydım. 1 adet un kurdu verdim, 2 hafta sonra yine verdim, 1 hafta sonra yine verdim(Sanırım); en son dün verdim küçük bir parça.

Lasius prensesin kanat döktüyse döllenmiştir(%90). Bunun için başka bir konu açabilirsin oradan yardımcı olunur.