Değişik Messor’lar

camponotus83

Yumurta
Üye
Merhaba 8 işçili bir messor kolonim var buffalo kurdu ve un kurdu ile besliyorum ama ilgilenmiyorlar camponotus kolonilerim sadece kabuğunu bırakırken messorlar da tık yok tohum veriyorum dokunmuyorlar bile daha da garip olarak messor kolonim şekerli suya öyle iştahla içiyor ve ilgileniyorlar ki camponotuslarla karşılaştırıyorum ama daha çok ilgilileniyorlar ki çoğu kişi camponotusların şekerli suyu çok sevdiğini bilir lütfen yardımcı olun

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Merhaba 8 işçili bir messor kolonim var buffalo kurdu ve un kurdu ile besliyorum ama ilgilenmiyorlar camponotus kolonilerim sadece kabuğunu bırakırken messorlar da tık yok tohum veriyorum dokunmuyorlar bile daha da garip olarak messor kolonim şekerli suya öyle iştahla içiyor ve ilgileniyorlar ki camponotuslarla karşılaştırıyorum ama daha çok ilgilileniyorlar ki çoğu kişi camponotusların şekerli suyu çok sevdiğini bilir lütfen yardımcı olun
Aynı şeyi bende yaşıyorum. Herhangi bir besini yemiyorlar ama şekerli suyu proformica veya prenolepis gibi içiyorlar. Henüz un kurdu denemedim. Deneyince yazarım.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Tartara deneyin?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Cins farkından kaynaklı olduğunu söyleyemeyiz. Her koloninin dönemsel besin türü ihtiyacı farklılık gösterebilir. Bir koloni bir dönem daha çok karbonhidrata ihtiyaç duyup buna yönelebilirken öte ki protein tüketebilir. Bu ihtiyaçlar dönemseldir yani, ama siz yine de çok uzun süre böyle devam ederse yiyecek türünü değiştirin.
Messorlar karasinek veya meyve sineğine kolay kolay kayıtsız kalamaz. Denemenizi tavsiye ederim.