Cüce Gurami Hasta mı?

lordqne

Nanitik
Üye
Merhabalar, tatlı su konusu açmayalı bayağı oldu. Dişi olduğunu düşündüğüm, 6-7 aydır bende olan cüce guraminin karnı bir haftadır şiş. Bu 6 aylık süreçte 3 kere erkek aldım ve hepsi öldü, ama bu arkadaş ölmüyor. Yumurta oluşumu olabileceğini düşünüyorum ya da guramilerin hastalığından şüpheleniyorum. Tankta erkek yok fakat çok iştahlı, ne bulursa yiyor. Kısır döngü içerisindeyim ve bu arkadaşı satmak istiyorum. Hastaysa satmayacağım, eğer yumurta ise damızlık olarak satacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.
1000108869.jpg1000108868.jpg1000108862.jpg

Lütfen biri bana yardım edebilir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhabalar, tatlı su konusu açmayalı bayağı oldu. Dişi olduğunu düşündüğüm, 6-7 aydır bende olan cüce guraminin karnı bir haftadır şiş. Bu 6 aylık süreçte 3 kere erkek aldım ve hepsi öldü, ama bu arkadaş ölmüyor. Yumurta oluşumu olabileceğini düşünüyorum ya da guramilerin hastalığından şüpheleniyorum. Tankta erkek yok fakat çok iştahlı, ne bulursa yiyor. Kısır döngü içerisindeyim ve bu arkadaşı satmak istiyorum. Hastaysa satmayacağım, eğer yumurta ise damızlık olarak satacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 45881Ekli dosyayı görüntüle 45883Ekli dosyayı görüntüle 45882

Lütfen biri bana yardım edebilir mi?
Fotoğraflarda pek hastaya benzemiyor, karnındaki şişlik yumurta toplaması ile alakalıdır.

lordqne

Nanitik
Üye
Fotoğraflarda pek hastaya benzemiyor, karnındaki şişlik yumurta toplaması ile alakalıdır.
Abi bir sorum daha olacak ben bu guramiyi ne yapayım yumurtalarını sağabiliyor muyuz japon balıklarındaki gibi? Çünkü aldığım hiçbir erkek bir haftadan fazla yaşamadı. Eş bulamıyorum kendisini satacağım ama alan kişi hasta olduğunu söylerse ne yapacağım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Abi bir sorum daha olacak ben bu guramiyi ne yapayım yımurtalarını sağabiliyormuyuz japonlardaki gibi çünkü aldığım hiçbir erkek bir haftadan fazla yaşamadı eş hulamıyorum kendisini satıcam ama alan kişi hasta olduğunu söylerse ne yapacağım?
Maalesef guramilerde sağma söz konusu değil, labirentli balık olduğu için aynı betalar gibi köpük yaparak yavrularına bakıyorlar diye hatırlıyorum. Alıcı üretim planlıyorsa zaten o şişliğin hastalık değilde yumurta olduğunu bilecektir, ama yanına koyduğunuz erkekleri dişi öldürüyorsa fazla baskın bir dişi demektir. Bu durumda yapılacak birşey yok ya üretime çekilemeyecek ya da ondan daha baskın bir erkek bulunacak.