CS, Türü nedir?

Fuzuli

Yumurta
Üye
Tür sorgusu için paylaştım ama cevaben beslenmesi ve bakımı hakkında kısa bilgi paylaşırsanız sevinirim.
IMG_20220927_110129.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tür sorgusu için paylaştım ama cevaben beslenmesi ve bakımı hakkında kısa bilgi paylaşırsanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 18628
Tür bilgisi kraliçe üzerinden çok fazla verilmez işçilerin çıkmasını beklemelisiniz. Şuanda abdomeni çok zayıf duruyor ufak bir damla bal verebilirsiniz. Onun dışında bakımı için forumda rehber konu var

celilcem

Nanitik
Üye
Tür bilgisi kraliçe üzerinden çok fazla verilmez işçilerin çıkmasını beklemelisiniz. Şuanda abdomeni çok zayıf duruyor ufak bir damla bal verebilirsiniz. Onun dışında bakımı için forumda rehber konu var
Camponotus kış uykusuna gerek duymaz demişti tuğkan abi yatırıp yatırmamak bize mi kalmış bişey

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotus kış uykusuna gerek duymaz demişti tuğkan abi yatırıp yatırmamak bize mi kalmış bişey
Öyle bir şey yok. Karıncalar tüm sene çalıştıktan sonra hem verim artışı hemde tekrardan enerji kazanmak için kış uykusuna yatarlar. Tuğkan abi büyük ihtimalle ilk senesinde olan koloniler için söylemiştir bunu.
İlk senesinde kolonideki işçi sayısı azsa ve verimde herhangi bir düşüş yaşamadıysanız yatırmadanda beslemeye devam edebilirsiniz. Yine de kış uykusuna yatırmanız öneririm

Fuzuli

Yumurta
Üye
camponotus sanctus türü tamamdır , kış uykusuna yatırmayı nasıl yaparım bilmiyorum henüz yeni elime geçen bir kraliçe

TiTaha

Pupa
Üye
camponotus sanctus türü tamamdır , kış uykusuna yatırmayı nasıl yaparım bilmiyorum henüz yeni elime geçen bir kraliçe
şuan ister yumurtlayıp işçilerini çıkmasını bekleyebilirsin veya kış uykusuna yatırabilirsin, kış uykusu içinde bir kutu içinde bezle sararak kapalı balkona yada açık balkonda bir dolaba koyabilirsin fakat açık balkon önermem eğer soğuk bir ilde yaşıyorsan.

celilcem

Nanitik
Üye
Ayakkabı kutusuna koy daha sonra gazetden alt katman yap tüpü koy etrafını her yerini gazete kapla ben öyle yapicam balkonda dolap varsa dolaba koy bide yağmur falan gelmesin

Fuzuli

Yumurta
Üye
Ayakkabı kutusuna koy daha sonra gazetden alt katman yap tüpü koy etrafını her yerini gazete kapla ben öyle yapicam balkonda dolap varsa dolaba koy bide yağmur falan gelmesin
yurtta kalıyorum, en soğuk yer buzdolabı, 5.katta olmasam camın dışına koyardım, sanırım uykuya yatıramam