Crested gecko yem problemi yardım

Entomolog

Yumurta
Üye
Herkese merhabalar, umarım iyisinizdir. Benim bu sıralar canım biraz sıkkın çünkü crested geckomu her zaman beslediğim pangea maması bitmişti ben de hem tekrar temin edemediğim için hem de daha kolay ulaşılabilir bir alternatif istediğim için tropicalin crested gecko mamasından aldım. Problem şu ki bizim kerata bir türlü yeni mamaya alışamadı. Burnuna sürüyorum biraz yalanıyor sonra yere sürüyor, içine un kurdunun içini katıp lezzetlendirmeye çalışıyorum istemiyor, her zaman beslendiği noktaya her gün taze koyuyorum yok hayvan kendini tutuyor. Yetişkin sayılır ve 30 gram civarında, düzenli su içiyor ve ben korkudan biraz zorla da olsa böcek yediriyorum. Kendini açlıktan öldürmez diye tahmin ediyorum ama güçten düşer diye korkuyorum. Ben kendimi aç hissediyorum o hiç yemek yemediği için maalesef. Siz böyle bir durum tecrübe ettiniz mi? Önerileriniz neler olur, ne yapmalıyım? (ortam koşulları müsait)

Onlorot

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Crested geckolarda ben şahsen ana öğünlerinin cırcır, lobster, tartara, dubia gibi canlı yemler olmasından yanayım. Bu tarz canlı yemlere daha fazla alıştırmanızı ve ana öğün olarak bunları yemelerini öneririm. Dediğiniz mamaları diyeti çeşitlendirmek amacıyla kullanmak mantıklı ve canlının sağlığı açısından olumlu olabilir. Her canlı kendi karakteristik özelliklerine sahip oluyor, bir mamayı severken farklı bir mamayı sevmeyebiliyor bunu deneyerek ve tecrübe ederek görmelisiniz. Eğer tropicalin mamasına alışamadıysa onu diretmek yerine farklı yöntemler arayışına girmenizi öneririm. Canlının bu süreçte besinsiz kalmaması için kendi yaptığınız meyve pürelerini deneyebilir, farklı bir marka mama arayışına girebilirsiniz. Ek olarak dediğiniz gibi güçten düşmemesi önemli, zorla da olsa canlı yem yedirmeye devam edin. Panik yapmadan bir süre gözlemlemeye ve ilgi göstermeye devam edin. Sıkıntı devam eder veya ağırlaşırsa yeniden konuşabiliriz.