Crested Gecko ile hobiye başlayabilir miyim ?

Yusuf78

Yumurta
Üye
Yavru bir Crested Gecko için canlı yem illa şart mı ? Yurt dışında özel mamalar var , onlardan versem onlar ile büyütüp sonra da meyve ile beslesem Ca ve multivitamin destekli olur mu ? Birde başlangıç için olur mu ?

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
yavru için canlı yem avlanma içgüdüsü kazanması açısından önemli hem de daha sağlıklı crested geckolar için yapılmış mamalarda var onlarla da besleyebilirsiniz. sadece mamayla bence olmaz ama sadece meyveyle hiç olmaz protein de alması lazım canlının. eğer böcek fobiniz vs. varsa toz haline getirilmiş böceklerden de alabilirsiniz.
başlangıç için olabilir sadece nem ve sıcaklık oranlarına dikkat edilmesi lazım.

Yusuf78

Yumurta
Üye
Teşekkürlerr toz haline getirilmiş böcek yemlerini nerden temin edebilirim? Protein kısımını cig et ürünleri ya da kızartmış etlerle halletme şansımız yok heralde ilk kez başlayacağımdan biraz fazla soru soruyorum kusura bakmayın lütfen.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
internetten Repashy markasına bakabilirsiniz yemlerinin içinde böcek tozu da dahil , protein, kalsiyum, meyve , vs. crested geckonun alması gereken her türlü vitamin ve mineral var. çiğ ya da kızartılmış et asla olmaz. zaten verseniz bile büyük ihtimal canlı kabul etmeyecektir

Yusuf78

Yumurta
Üye
Teşekürlerr tropical yem markası nasıl ikisini karma kullanbilirim iyiyse tropical marka. Nerden temin edebilirim amazon da yok sürüngenpazarinda da yok bildiğiniz satan yer var mı?

Son düzenleme:

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
yabancı marka oldukları için türkiyede bulmak zor olabiliyor. Reptula forumda satan birkaç arkadaş vardı sanırım oraya bakabilirsin.

Squidward

Yumurta
Üye
Repashy alabilirsen bakabilmen muhtemel ama Repashy'nin her ürünü tek başına kullanım için uygun mu bilmiyorum. Repashy'nin al in one diye bir ürünü vardı onu bulabilirsen sadece onunla bakabilirsin ama.

Yusuf78

Yumurta
Üye
Repashy alabilirsen bakabilmen muhtemel ama Repashy'nin her ürünü tek başına kullanım için uygun mu bilmiyorum. Repashy'nin al in one diye bir ürünü vardı onu bulabilirsen sadece onunla bakabilirsin ama.
Aradım da calcium var sadece. direk repashy in sayfasında bulamadın siz bulabilirsiniz foto sunu atar mısınız ?

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşımızın dediği "all in one" ürünleri de supplementtir. Adı üzerinde takviye olarak verilir. Canlının diyetini ana besin kaynağı olarak böcekler (canlı yem) oluşturmalı. Canlı yeme ek olarak bu takviyelerden kullanabilirsiniz fakat gerekli kalsiyum ve protein sağlandıktan sonra pek ihtiyaç duyacağınızı sanmam.

Squidward

Yumurta
Üye
Arkadaşımızın dediği "all in one" ürünleri de supplementtir. Adı üzerinde takviye olarak verilir. Canlının diyetini ana besin kaynağı olarak böcekler (canlı yem) oluşturmalı. Canlı yeme ek olarak bu takviyelerden kullanabilirsiniz fakat gerekli kalsiyum ve protein sağlandıktan sonra pek ihtiyaç duyacağınızı sanmam.
Mama benim bahsettiğim ürün ayrıca içerisinde böcek, meyve, kalsiyum vs. de var.
İyi forumlar