Crematogester susuzluktan ölcek mi?

baris1050

Yumurta
Üye
Arkadaşlar benim crematogester cinsinden bir karınca kraliçem var şu içtiği yer karardı içerde un kurdu var öldü ama karattı pamuğu kurt hayla içerisinde kraliçenin su içtiğini çok görmedim suda azalma çok yok içemiyor mu yoksa sıkıntı yok mu

Ekli dosyalar

• FF0D3EFE-3573-4353-ABCE-5D98558B184B.jpeg
    FF0D3EFE-3573-4353-ABCE-5D98558B184B.jpeg
    40.1 KB · Görüntüleme: 16

tRushElites

Yumurta
Üye
Crematogasterler gözlemlerime göre suya pek yanaşmıyor, zaten ihtiyacı olduğunda gidip içer suda sararma ya da tüpte mite filan yoksa sorun olacağını sanmıyorum.

tRushElites

Yumurta
Üye
O halde sorun olmaz içeriden kurdu çıkarmanızı öneririm 4-5 günden fazla durursa mite ya da küf yapıyor, dikkatli olun ki kraliçe çok stres yapmasın. Ayrıca işçisi yoksa da daha fazla besleme yapmayın ilk işçileri bekleyin crematogaster cinsi claustral.

baris1050

Yumurta
Üye
O halde sorun olmaz içeriden kurdu çıkarmanızı öneririm 4-5 günden fazla durursa mite ya da küf yapıyor, dikkatli olun ki kraliçe çok stres yapmasın. Ayrıca işçisi yoksa da daha fazla besleme yapmayın ilk işçileri bekleyin crematogaster cinsi claustral.
Maalesef 1 haftadan fazladır orda çıkaramıyorum çıkarırsam stres yapar pamuk karadı mite olmaz bence çünkü steril ortamda üretiyorum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lütfen sadece şu canlıyı rahat bırakın. Küf tutmasında sorun yok işçiler çıktıktan sonra tranfer edersiniz

tRushElites

Yumurta
Üye
Maalesef 1 haftadan fazladır orda çıkaramıyorum çıkarırsam stres yapar pamuk karadı mite olmaz bence çünkü steril ortamda üretiyorum
O halde hiç dokunmayın bırakın işçisini çıkarsın sonra gözlemleyip ona göre hareket edersiniz.