Arkadaşlar benim crematogester cinsinden bir karınca kraliçem var şu içtiği yer karardı içerde un kurdu var öldü ama karattı pamuğu kurt hayla içerisinde kraliçenin su içtiğini çok görmedim suda azalma çok yok içemiyor mu yoksa sıkıntı yok mu
YokCrematogasterler gözlemlerime göre suya pek yanaşmıyor, zaten ihtiyacı olduğunda gidip içer suda sararma ya da tüpte mite filan yoksa sorun olacağını sanmıyorum.
Maalesef 1 haftadan fazladır orda çıkaramıyorum çıkarırsam stres yapar pamuk karadı mite olmaz bence çünkü steril ortamda üretiyorumO halde sorun olmaz içeriden kurdu çıkarmanızı öneririm 4-5 günden fazla durursa mite ya da küf yapıyor, dikkatli olun ki kraliçe çok stres yapmasın. Ayrıca işçisi yoksa da daha fazla besleme yapmayın ilk işçileri bekleyin crematogaster cinsi claustral.
O halde hiç dokunmayın bırakın işçisini çıkarsın sonra gözlemleyip ona göre hareket edersiniz.Maalesef 1 haftadan fazladır orda çıkaramıyorum çıkarırsam stres yapar pamuk karadı mite olmaz bence çünkü steril ortamda üretiyorum