Crematogester kraliçesinine mite bulaşır mı?

baris1050

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bende bir tane cramatogaster var içine mikro un kurdu attım almayı unuttum test tüpündeki pamuk kararmış un kurdu hala içinde yumurtaları yemesinden korkuyorum ne yapmalıyım?

BF681482-C2D2-4E86-9139-3240B2004418.jpeg

Ek olarak bugün test tüpünü 4 kez sakin ve yavaşça açıp kontrol ettim biraz strese girmiş olabilir yumurtalarını yer mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar bende bir tane cramatogaster var içine mikro un kurdu attım almayı unuttum test tüpündeki pamuk kararmış un kurdu hala içinde yumurtaları yemesinden korkuyorum ne yapmalıyım?

BF681482-C2D2-4E86-9139-3240B2004418.jpeg

Ek olarak bugün test tüpünü 4 kez sakin ve yavaşça açıp kontrol ettim biraz strese girmiş olabilir yumurtalarını yer mi?
Un kurdunu canlı mı attınız da yumurtaları yemesinden endişe duydunuz anlamadim. Pamuğun kararması normaldir ama kurulum aşamasında olan ve beslenme ihtiyacı olmayan bir cinse neden besin verdiniz onu da anlamadım. Ayrıca 4 kere kontrol etmeniz de fazla gördüğüm kadarıyla zaten az da olsa şeffaf bir kılıf kullanıyorsunuz.
Eğer sıkıntı olacağını düşünüyorsanız yeni bir test tüpü kurulumu yaparak transfer edebilirsiniz.
Benim şahsi düşüncem sıkıntı olmayacağı yönünde ve daha az kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.