Crematogaster Nerede Bulabilirim?

termitsever

Yumurta
Üye
Crematogaster cinsini nerelerde bulabilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

emreqpak

Larva
Üye
Gölet, baraj ormanlık alanların oralarda buluyordum. ( Yani görüyordum kraliçe). Oralara bakabilirsin.

Hasancık

Majör
Üye
Pardon, Sorunuzu ne zaman bulabilirim? diye okudum, oysa Nerede bulabilirim? yazmışsınız. Crematogaster kolonilerinin sık bulunduğu yerleri tercih etmenizi öneririm. Eğer şehir içindeyseniz kent ormanlarına bakabilirsiniz; yakınınızda köy gibi bir yer varsa oralara da bakmanız şansınızı artıracaktır.

burkut

Yumurta
Üye
Şu an için 4 kraliçeli bir koloniye sahibim beslemesi ve izlemesi keyifli bir tür. Video olarak aşağıya ekliyorum bulduğum yer ormanlık alanda bir ağaç dalında buldum ki şu an zaten dal içerisinde yaşıyorlar. Dosya çok büyük olduğu için yükleyemiyorum.

Eklemeyi unutmuşum yaklaşık 2 haftadır denk gelmiyorum ama öncesinde çok fazla denk geldim ışığa çok fazla geliyorlar geceleri aldığım kraliçeleri sadece %10 kadarı hayatta kalıyor

Genellikle gece uçuyorlar diye biliyorum. Geçenlerde dışarıda otururken bahçede saat 22.30 civarlarında idi, oturduğumuz yerin üstünde büyük beyaz bir lamba vardı baya bir yeri aydınlatan. İşte herhalde ışıktan kaynaklı durduğumuz masanın üstü, yerdeki taşların üstleri falan hep crematogaster prensesi doluydu. Bende kanat dökmeye çalışan bir tanesini yakaladım. Şuan test tüpünün içinde duruyor ve kanatlı bir şekilde yumurtlamış, kanat dökmemiş. Şansınızı gece denemenizi öneririm.