Crematogaster cinsini nerelerde bulabilirim?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar sonbahar da uçuşlarını yapıyorlar. Eylül, ekim ve kasım aylarında bulma şansınız var. Benim de çok sevdiğim bir cins uçuşlarını iple çekiyorum.Crematogaster cinsini nerelerde bulabilirim?
Pardon, Sorunuzu ne zaman bulabilirim? diye okudum, oysa Nerede bulabilirim? yazmışsınız. Crematogaster kolonilerinin sık bulunduğu yerleri tercih etmenizi öneririm. Eğer şehir içindeyseniz kent ormanlarına bakabilirsiniz; yakınınızda köy gibi bir yer varsa oralara da bakmanız şansınızı artıracaktır.Crematogaster cinsini nerelerde bulabilirim?
Genellikle gece uçuyorlar diye biliyorum. Geçenlerde dışarıda otururken bahçede saat 22.30 civarlarında idi, oturduğumuz yerin üstünde büyük beyaz bir lamba vardı baya bir yeri aydınlatan. İşte herhalde ışıktan kaynaklı durduğumuz masanın üstü, yerdeki taşların üstleri falan hep crematogaster prensesi doluydu. Bende kanat dökmeye çalışan bir tanesini yakaladım. Şuan test tüpünün içinde duruyor ve kanatlı bir şekilde yumurtlamış, kanat dökmemiş. Şansınızı gece denemenizi öneririm.Crematogaster cinsini nerelerde bulabilirim?