Aslında bir tür daha olabilir hocam. Işık tuzağında lortetilerin yanında kafanın pronotuma bakan tarafı biraz daha düz, beden boyu da 2mm kadar ufak bir tür daha var. Belki yine lortetidir, kesin konuşamıyorum. Ama tekrar denk gelirse örnek alıp inceleyeceğim.Evet Crematogaster lorteti hocam. Türkiye'de bu kafa yapısına sahip başka bir Crematogaster türü yok zaten.
Bazı türlerde, kraliçelerde polimorfizm görülebiliyor.Aslında bir tür daha olabilir hocam. Işık tuzağında lortetilerin yanında kafanın pronotuma bakan tarafı biraz daha düz, beden boyu da 2mm kadar ufak bir tür daha var. Belki yine lortetidir, kesin konuşamıyorum. Ama tekrar denk gelirse örnek alıp inceleyeceğim.
Bunlar da fotoğraflar:
Aynı yuvadan çıkmasına rağmen farklı morfolojik özelliklere sahip kraliçeler görebiliyoruz. Yuvadan çıkan tüm karıncalar aynı renk ve boyut standartlarına uymayabiliyor.Aslında bir tür daha olabilir hocam. Işık tuzağında lortetilerin yanında kafanın pronotuma bakan tarafı biraz daha düz, beden boyu da 2mm kadar ufak bir tür daha var. Belki yine lortetidir, kesin konuşamıyorum. Ama tekrar denk gelirse örnek alıp inceleyeceğim.
Bunlar da fotoğraflar: