Çok teşekkür ederim aresBirçok karıncadan farkı yok. Fully claustraldir. 1 ay gibi bir sürede işçiler çıkar. Cins için genel bir şey söylemek gerekirse. Beslediğim crematogasterler için söyleyebilirim ki çok çok açlar doymuyorlar ve fazla kirli değiller. Çok küçük bi iğneleri var ama insanlara gram tehlikesi yok. İsteğe bağlı outworldünüze tahta parçaları koyabilirsiniz. Monomorfiktir ve tek tip işçi vardır(nanitik işçi ve diğer işçiler arasında çok az boyut farkı vardır). Daha işçiler yokken yapmanız gereken zaten çok fazla bir şey yok.
Bunun yanlış olduğunu @hasany açtığı konuyla detaylıca açıklamıştı aslında. Bu söylem doğru değil.Monomorfiktir ve tek tip işçi vardır(nanitik işçi ve diğer işçiler arasında çok az boyut farkı vardır).
Bunun yanlış olduğunu @hasany açtığı konuyla detaylıca açıklamıştı aslında. Bu söylem doğru değil.
Çok teşekkür ederimRica ederim. Aklına takılan bir soru olursa sormaktan çekinme![]()
Biliyorum açıkladığını. Antwiki kaynaklı bir yazıda yazıyor zaten monomorfik olduğu. Hasan'ın yazmış olduğu yazı kendi araştırdığı ve yazdığı bir yazıydı.Bunun yanlış olduğunu @hasany açtığı konuyla detaylıca açıklamıştı aslında. Bu söylem doğru değil.
Orada sadece fakat kelimesinden sonra belli başlı vücut büyüklükleriyle ilgili bilgiler verilmiş. Bu arada link bozuk hocam açılmıyor. Çeviri linki atmışsınız." Worker monomorphic, but sometimes varying widely in size" şeklinde geçiyor Antwiki'de.
https://www.google.com/search?q=çeviri&oq=çevir&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0i10i131i433j0i512j69i61j69i65j69i61l2.662j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Böyle bir çalışma da var Cremalarda asker kastına dair. Monomorfik olarak Antwiki'de geçmesini anlamlandıramadım.
Hasan'ın yazısının üzerine konuşmaya gerek yok aslında ki o yazıyı okudum öyle bir şey de yazmıyor. Bahsettiği şey "Crematogaster cinsi monomorfiktir" cümlesinin kurulmasının hatalı olabileceği, cinsin bazı türlerinde asker kastının bulunduğuydu ben yanlış anlamadıysam. O linkteki çalışmadan bu fikri yürüttü zaten o da. Asker kastı görülüyorsa bazı türlerinde, tüm cins için nasıl monomorfik olarak geçiyor Antwiki'de ben o kısmını anlayamadım.Linkteki yazıyı okudum ama bu özelliğin altcinste yayılım gösterdiği yazıyor. Orthocrema altcinsinde bu olayın yaygın olduğu düşünülüyor. Diğer crematogaster türleri ve cinsleri için herhangi bir şey demiyor. Oysaki Hasan yazısında tüm cinsi kapsayan bir yazı paylaşmıştı.
Bir nedeni vardır mutlaka. Sayfada işçi morfolojisi kısmında "Caste: polymorphic" yazıyor mesela. Sadece basitçe genelleme de yapmış olabilirler. Cins bazında konuşmak kolay değil sonuçta. 700 türün her birinin alabileceği ihtimalleri yazsalar çok uzun olur bu. Türlerin çoğunda yer alan özellikleri yazmayı tercih etmiş olabilirler bu yüzden. Yine de benim kullanmayı tercih edeceğim bir söylem değil. Kullanırsam da yerel türleri kapsayacak şekilde cümle kurarım.Orasına bende bir şey diyemiyorum. Global bir kaynağın hatalı veya eksik olması garip geldi.