Çorlu ve Uçuş

cagri1

Yumurta
Üye
Çorluda yaşıyorum, bu ayda kraliçe karınca bulabilir miyim?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Pheidole, Tetramorium, Cataglyphis uçuşları yavaş yavaş başladı. Sıcak rüzgarsız geceleri sokak lambalarının altını gezerek Pheidole ve Tetramorium bulabilirsiniz. Cataglyphis başlangıç için önermiyorum ama öğleden hemen önce uçuşa başlarlar. Ayrıca Lasius uçuşlarıda yakın. Lasiuslar yağmur öncesi uçmayı gündüz uçmayı severler.

cagri1

Yumurta
Üye
Pheidole, Tetramorium, Cataglyphis uçuşları yavaş yavaş başladı. Sıcak rüzgarsız geceleri sokak lambalarının altını gezerek Pheidole ve Tetramorium bulabilirsiniz. Cataglyphis başlangıç için önermiyorum ama öğleden hemen önce uçuşa başlarlar. Ayrıca Lasius uçuşlarıda yakın. Lasiuslar yağmur öncesi uçmayı gündüz uçmayı severler.
Çok sağ ol dediklerini dikkate alaıcağım

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Sağ ol bide uçuş takvimi fotoğrafı atar mısın?
Uçuş takvimini boşverin hocam, elimizde "Türkiye Karınca Uçuş Takvimi" tanımına uygun olan bir konu var
Buraya bakarak ufak tahminler yürütebilirsiniz.
Aynı şekilde bakım rehberlerinde yazan uçuş tarihleri de az çok referans alınabilecek kaynaklar.

exxper

Pupa
Üye
Gece türleri saat kaç gibi aranmalıdır?

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Gece türleri saat kaç gibi aranmalıdır?
Gün batımından itibaren uçmaya başlıyorlar, kimisi gece 2de uçuyor kimisi akşam 8de koloniye kalmış bir şey. Barkın abinin dediği gibi uygun koşullar oluştuğunda sokak lambalarının altında gezseniz bulursunuz illaki.