Türkiye'de uçuşlar var büyük ihtimal vardır. yağmurdan sonra güneşli rüzgarsız sıcak havalarda ara.Çorluda yaşıyorum, bu ayda kraliçe karınca bulabilir miyim?
Sağ ol bide uçuş takvimi fotoğrafı atar mısın?Türkiye'de uçuşlar var büyük ihtimal vardır. yağmurdan sonra güneşli rüzgarsız sıcak havalarda ara.
Çok sağ ol dediklerini dikkate alaıcağımPheidole, Tetramorium, Cataglyphis uçuşları yavaş yavaş başladı. Sıcak rüzgarsız geceleri sokak lambalarının altını gezerek Pheidole ve Tetramorium bulabilirsiniz. Cataglyphis başlangıç için önermiyorum ama öğleden hemen önce uçuşa başlarlar. Ayrıca Lasius uçuşlarıda yakın. Lasiuslar yağmur öncesi uçmayı gündüz uçmayı severler.
Uçuş takvimini boşverin hocam, elimizde "Türkiye Karınca Uçuş Takvimi" tanımına uygun olan bir konu varSağ ol bide uçuş takvimi fotoğrafı atar mısın?
Buraya bakarak ufak tahminler yürütebilirsiniz.Konu 'Bulduğumuz Kraliçelerin Bulunduğu Tarihler ve Bölgeler' https://karincaciftligim.com/threads/buldugumuz-kralicelerin-bulundugu-tarihler-ve-bolgeler.14578/
Gece türleri saat kaç gibi aranmalıdır?Pheidole, Tetramorium, Cataglyphis uçuşları yavaş yavaş başladı. Sıcak rüzgarsız geceleri sokak lambalarının altını gezerek Pheidole ve Tetramorium bulabilirsiniz. Cataglyphis başlangıç için önermiyorum ama öğleden hemen önce uçuşa başlarlar. Ayrıca Lasius uçuşlarıda yakın. Lasiuslar yağmur öncesi uçmayı gündüz uçmayı severler.
Gün batımından itibaren uçmaya başlıyorlar, kimisi gece 2de uçuyor kimisi akşam 8de koloniye kalmış bir şey. Barkın abinin dediği gibi uygun koşullar oluştuğunda sokak lambalarının altında gezseniz bulursunuz illaki.Gece türleri saat kaç gibi aranmalıdır?