Componotus Sanctus ve Messor Beslenme Yardımı

angrenost

Yumurta
Üye
Merhabalar;
Sizlere iki sorum olacak bunlardan ilki,
Componotus Sanctus kolonim var 5 işçim mevcut fakat evde hiç bir türlü canlı yem tutamıyorum bir kaç sorum olacak öncelikle alternatif protein kaynakları sağlıyorum haşlanmış kırmızı et , tavuk eti , yumurta beyazı falan bunlardan tüketiyorlar fakat yeterli geliyor mu emin değilim kurutulmuş karides vermem yararlı olur mu onun dışında kurutulmuş un kurdu alsam hangisi daha yararlı olur.

İkinci sorum ise Messor cinsi hakkında olacak
Yakın zamanda bir arkadaşımdan messor kolonisi gelecek 30 işçi civarında bir koloni bu cins içinde yukardaki sorum geçerli canlı yemsiz idare edebilir miyim veya dediğim kurutulmuş un kurdu ve karider işimi görürmü karışık tohum ve kuş yemine ek olarak ?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhabalar;
Componotus Sanctus kolonim var 5 işçim mevcut fakat evde hiç bir türlü canlı yem tutamıyorum bir kaç sorum olacak öncelikle alternatif protein kaynakları sağlıyorum haşlanmış kırmızı et , tavuk eti , yumurta beyazı falan bunlardan tüketiyorlar fakat yeterli geliyor mu emin değilim kurutulmuş karides vermem yararlı olur mu onun dışında kurutulmuş un kurdu alsam hangisi daha yararlı olur.

Yakın zamanda bir arkadaşımdan messor kolonisi gelecek 30 işçi civarında bir koloni bu cins içinde yukardaki sorum geçerli canlı yemsiz idare edebilir miyim veya dediğim kurutulmuş un kurdu ve karider işimi görürmü karışık tohum ve kuş yemine ek olarak ?
Selamlar Angrenost :) ilk sorun için cevabım şu şekilde: verdiğin protein kaynakları 5 işçilik Componotus kolonin için yeterli olacaktır. Kurutulmuş karides vb. alternatif yollarla başvurman gerekmiyor. Ikinci sorun için de cevabım şu şekilde: Messorlar hasatçı canlılardır, tohum yedikleri doğrudur fakat proteine de ihtiyaç duyarlar. O koloniye de protein vermen gerekir fakat hasatçı olduğu için bir Componotus kadar fazla vermene gerek olmadığını umuyorum.

angrenost

Yumurta
Üye
Selamlar Angrenost :) ilk sorun için cevabım şu şekilde: verdiğin protein kaynakları 5 işçilik Componotus kolonin için yeterli olacaktır. Kurutulmuş karides vb. alternatif yollarla başvurman gerekmiyor. Ikinci sorun için de cevabım şu şekilde: Messorlar hasatçı canlılardır, tohum yedikleri doğrudur fakat proteine de ihtiyaç duyarlar. O koloniye de protein vermen gerekir fakat hasatçı olduğu için bir Componotus kadar fazla vermene gerek olmadığını umuyorum.
Peki componotus kolonim için ilerleyen süreçte belirttiğim protein kaynaklarının miktarını arttırmam yeterli olur mu?

Ömerke

Pupa
Üye
Merhabalar;

Messor konusunda profesyonel sayılırım :) canlı yemsiz 200 işçiye yakın kolonim var tavsiyem protein kaynağını çeşitli tutman bi kere salam verdiysen diğer beslemede balık yemi vs verebilirsin böyle sırayla beslersen güzel olur

cendsel

Yumurta
İlklerden
Üye
Merhabalar;

ilk sorun : Kolonin kabul ediyorsa bahsettiğin besinler olur tabi ki de .
ikince sorun : Gene aynı verebilirsin o besinleri , tohum olarak yağlı tohumlar da verilebilir protein için ama
asla unkurdunun sağlayacağı protein miktarını sağlamaz tohumlar .

EgzotikHane

Pupa
Üye
Dostum haşlanmış yumurtanın beyazını vermeyi dene kabul ederse seni idare eder.
Messorlar tohum yerler kolonin hayatta kalır ama aşırı yavaş gelişir.
Bir gün imkanın olursa en azından kurt almalısın.

cendsel

Yumurta
İlklerden
Üye
Dostum haşlanmış yumurtanın beyazını vermeyi dene kabul ederse seni idare eder.
Messorlar tohum yerler kolonin hayatta kalır ama aşırı yavaş gelişir.
Bir gün imkanın olursa en azından kurt almalısın.
Canlı yeme erişim yoksa , yağ oranı yüksek tohumlar verilebilir. Protein açısından az da olsa yardımcı olucaktır.

angrenost

Yumurta
Üye
ilk sorun : Kolonin kabul ediyorsa bahsettiğin besinler olur tabi ki de .
ikince sorun : Gene aynı verebilirsin o besinleri , tohum olarak yağlı tohumlar da verilebilir protein için ama
asla unkurdunun sağlayacağı protein miktarını sağlamaz tohumlar .
Şuana kadar verdiğim çoğu şeyi yiyorlar Et tavuk yumurta gibi çok sağolun ölmedikleri sürece gelişmelerini seve seve beklerim ki arada bulabilirsem canlı yemde vermeye çalışırım

Ömerke

Pupa
Üye
Şuana kadar verdiğim çoğu şeyi yiyorlar Et tavuk yumurta gibi çok sağolun ölmedikleri sürece gelişmelerini seve seve beklerim ki arada bulabilirsem canlı yemde vermeye çalışırım
Yanlış hatırlamıyorsam Nijer tohumu diye bi tohum var protein değeri yüksekti ondan bulabilirsin

ElifK

Yumurta
Üye
Messor konusunda profesyonel sayılırım :) canlı yemsiz 200 işçiye yakın kolonim var tavsiyem protein kaynağını çeşitli tutman bi kere salam verdiysen diğer beslemede balık yemi vs verebilirsin böyle sırayla beslersen güzel olur
Messorlara tohum ve un kurdu dışında nasıl bir protein sağlayabiliriz

yunusemrekg

Yumurta
Üye
Messorlara tohum ve un kurdu dışında nasıl bir protein sağlayabiliriz
Messor için olur mu bilmiyorum ama componotus kolonim bezelye yediğini biliyorum messorlerde hasatcı oldugundan bezelye gibi baklagilleri kabul edebilir