Componotus Lateralis türünün majör işçisi çıkabiliyor mu? Yani un kurdunu canlı versem tetikleyip cıkarabilir miyim yoksa bu türün sadece minör işçileri mi var?
Bir şey daha soracağım bu türün ortalama kaç işçisi oluyor? Ben bir yerde 1000-5000 arası oluyor diye gördüm ama bu forumdaki yazıda 90-100 arası diyor hangisi doğru?Evet majör işçi var ama tetiklenirmi bilmiyorum.
Kendi deneyimlerime göre yavaş çoğalan bir tür kendisi. Yumurtalardan işçi çıkması 2 ay veya daha fazla bir süreye kadar uzayabiliyor ama doğada nüfusu binlerce olan kolonilere rastladım, bence beslemeyle alakalı.Bir şey daha sorucam bu türün ortalama kaç işçisi oluyor ben bir yerde 1000-5000 arası pluyor diye gördüm ama bu forumdaki yazıda 90-100 arası diyor hangisi doğru
1000-5000 arası çok uçuk bir sayı. Myrmentoma altcinsindeki çoğu tür yalnızca 100-200 işçiye kadar ulaşabiliyorlar. Daha uzun süreli ve büyük olan kolonilerde 1000 işçiye kadar ulaşılabilir onlarda yetişkin koloniler oluyorlar.Bir şey daha soracağım bu türün ortalama kaç işçisi oluyor? Ben bir yerde 1000-5000 arası oluyor diye gördüm ama bu forumdaki yazıda 90-100 arası diyor hangisi doğru?