Componotus kraliçelerim yumurtladı.

kçahali

Yumurta
Üye
Merhabalar, sizce işçilerim aşağı yukarı ne zaman çıkar? Karıncalarımın Componotus olduğunu biliyorum ama türleri nedir?(ben sanctusa benzettim) türüne göre yiyebilecekleri canlı yem çeşitlerini, hangi kurt türlerini tercih ettiklerini, hangi kuş yemini veya hangi tohumları verebileceğimi birde şekerli sudaki su/şeker oranını yazabilirmisiniz?1000107457.jpg1000107456.jpg1000107455.jpg1000107454.jpg1000107453.jpg1000107452.jpg1000107449.jpg

creal

Media
Üye
Açıkcası bende sanctus olduğunu düşünüyorum. Forumda detaylı bakım rehberi var.

Mahir-K

Pupa
Üye
Merhabalar, sizce işçilerim aşağı yukarı ne zaman çıkar? Karıncalarımın Componotus olduğunu biliyorum ama türleri nedir?(ben sanctusa benzettim) türüne göre yiyebilecekleri canlı yem çeşitlerini, hangi kurt türlerini tercih ettiklerini, hangi kuş yemini veya hangi tohumları verebileceğimi birde şekerli sudaki su/şeker oranını yazabilirmisiniz?Ekli dosyayı görüntüle 47992Ekli dosyayı görüntüle 47993Ekli dosyayı görüntüle 47994Ekli dosyayı görüntüle 47995Ekli dosyayı görüntüle 47996Ekli dosyayı görüntüle 47997Ekli dosyayı görüntüle 47998
Gözünüz aydın
Benim de 3 kraliçem var heyecanla bekliyorum Sürekli kontrol etmemek için kendimi zor tutuyorum

creal

Media
Üye
Merhabalar, sizce işçilerim aşağı yukarı ne zaman çıkar? Karıncalarımın Componotus olduğunu biliyorum ama türleri nedir?(ben sanctusa benzettim) türüne göre yiyebilecekleri canlı yem çeşitlerini, hangi kurt türlerini tercih ettiklerini, hangi kuş yemini veya hangi tohumları verebileceğimi birde şekerli sudaki su/şeker oranını yazabilirmisiniz?Ekli dosyayı görüntüle 47992Ekli dosyayı görüntüle 47993Ekli dosyayı görüntüle 47994Ekli dosyayı görüntüle 47995Ekli dosyayı görüntüle 47996Ekli dosyayı görüntüle 47997Ekli dosyayı görüntüle 47998
Benimde çok istediğim bir tür açıkcası, ama maalesef Güneydoğu'da pek yaygın olmayan bir tür olduğu için bulması zor biraz. Neyse umarım koloninin en yakın zamanda büyür iyi hobiler dilerim. 🙂

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Türü belirlenemez şuan. Tanaemyrmex alt familyasından bir tür. Samius olabilir sanctus olabilir oasaim olabilir felah olabilir konuştuğunuz şeyler mantıksız. Neyse bunu geçtim bir cinsin türleri arasında beslenme farkı genelde olmaz. Ve bu cins hasatçı değil yani tohum yemez. Canlı yem vermenizi öneririm. Canlı yemlerde un kurdu,dubia,morio kurdu,çekirge, hamam böceği, sirke sineği, bufalo kurdu olabilir. Cansız yemde hindi füme,salam,sosis,yumurta,kırmızı et,beyaz et olabilir. Şekerli su oranı ise yarım su bardağına 2-3 kaşık şeker öneririm. İlk işçi çıkana kadar besleme.

creal

Media
Üye
Türü belirlenemez şuan. Tanaemyrmex alt familyasından bir tür. Samius olabilir sanctus olabilir oasaim olabilir felah olabilir konuştuğunuz şeyler mantıksız. Neyse bunu geçtim bir cinsin türleri arasında beslenme farkı genelde olmaz. Ve bu cins hasatçı değil yani tohum yemez. Canlı yem vermenizi öneririm. Canlı yemlerde un kurdu,dubia,morio kurdu,çekirge, hamam böceği, sirke sineği, bufalo kurdu olabilir. Cansız yemde hindi füme,salam,sosis,yumurta,kırmızı et,beyaz et olabilir. Şekerli su oranı ise yarım su bardağına 2-3 kaşık şeker öneririm. İlk işçi çıkana kadar besleme.
Hocam benimkide tahmin zaten, kesin birşey söylemiyorum.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tanaemyrmex alt cinsinden bir Camponotus kraliçesi. 2. Nesil işçilerin makro görüntülerini çekerseniz o zaman tür tespiti denerim.
Hasatçı yapıda bir cins değil, etçil.
Yemek tercihleri koloninin ve kraliçenin karakterine göre değişir. Cinsin geneli un kurdundan çabuk sıkılır ve pek tercih etmez.
Tartara, lobster, dubia gibi yemler öneririm.
Şekerli suyu istediğiniz gibi verebilirsiniz. Ben şahsen 2-3 küp şekeri tamamen çözünene ladar su ekleyerek karıştırıyorum. Tam doymuş bir çözelti yapıyorum yani.
Şekerli suyu tek kullanımlık yapmanızı tavsiye ederim. Ballı suyu tavsiye etmem.