Componotus kraliçe karınca yuvası

qpuad

Yumurta
Üye
Bugün Camponotus kraliçesi buldum ve test tüpüne koymak yerine bende var olan formikaryuma koydum. Sıkıntı olur mu? Çünkü en son test tüpünde beslediğim karıncaların aktarımı sırasında sorun yaşayıp ölmüşlerdi. Şimdi de direkt formikaryuma koydum ve karıncanın formikaryuma gidip outworlde çıktığını gördüm. Yardım edin lütfen.

Ekli dosyalar

• IMG_0994.jpeg
    IMG_0994.jpeg
    61.9 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_0995.jpeg
    IMG_0995.jpeg
    52.6 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_0996.jpeg
    IMG_0996.jpeg
    36.4 KB · Görüntüleme: 24

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bugün Camponotus kraliçesi buldum ve test tüpüne koymak yerine bende var olan formikaryuma koydum. Sıkıntı olur mu? Çünkü en son test tüpünde beslediğim karıncaların aktarımı sırasında sorun yaşayıp ölmüşlerdi. Şimdi de direkt formikaryuma koydum ve karıncanın formikaryuma gidip outworlde çıktığını gördüm. Yardım edin lütfen.
Bence fazla geniş alan kraliçeyi strese sokabilir. ayrıca nemi düzgün sağlamanız tüpe göre çok daha uğraştırıcı ve zor olacaktır, test tüpüne koymanızın daha iyi olacağını düşünüyorum.
birde aktarımda nasıl öldüler yazabilir misiniz?

KAANDBK01

Minör
Üye
En azından bı 5-10 işçiye kadar test tüpünde beslemeniz daha iyi olur. Çünkü @egzotikçiftik in dediği gibi geniş alan kraliçeyi strese sokabilir. Ama illa formikaryumda beslemek isterseniz. Outworld ile formikaryum bağlantısını kesebilirsiniz

cosmos

Pupa
Üye
İvedikle acilen test tüpü hazırlayıp tüpe alınız ve karanlık titreşimsiz bir şekilde istirahate alın aksi halde kısa sürede ölebilir

qpuad

Yumurta
Üye
Formikaryumun altında su koyma yeri var bu bölümden formikaryum nemleniyor ayrıca outworld bağlantısını kestim önceki karıncalarımın aktaramını yaparken ölmesinin neden benim tüpüm 18 likmiş ve gönderilen aparatlar filan 16 lık tüp için ve bunları aktarırken ne outworldun içine koyabildim nede formikaryuma en sonunda outworldun kapağını açıp çapraz tüpün bir kısmı dışarıda kalacak şekilde koydum ve Işıkda verince transfer için stresten kraliçe mldü sonrasında koloni öldü