Gerek yok diyeceğim.Componotus kraliçesi işçi ekleme kabul eder mi?
Gerekli olup olmadığını sormamişki kabul edermi diye sormuş.Gerek yok diyeceğim.
Aynı tür olması lazım biraz sıkıntılı aynı türse eder.Componotus kraliçesi işçi ekleme kabul eder mi?
Denersem kraliçe zarar görebilir mi? hiç girmiyim mi?Aynı tür olması lazım biraz sıkıntılı aynı türse eder.
Hocam genellikle bunu Catalarda yaparlar Camponotus da yapanı hiç görmedim gerek yok ama deneyebilirsiniz hem tecrübe olur, Kraliçe zarar görebilir uzuvları kopabilir belli olmaz.Denersem kraliçe zarar görebilir mi? hiç girmiyim mi?
Teşekkürler, rica etsem componotus işçisi ve majoru fotoğrafı paylaşırmisiniz?Hocam genellikle bunu Catalarda yaparlar Camponotus da yapanı hiç görmedim gerek yok ama deneyebilirsiniz hem tecrübe olur, Kraliçe zarar görebilir uzuvları kopabilir belli olmaz.
Bir saniye bakayım.Teşekkürler, rica etsem componotus işçisi ve majoru fotoğrafı paylaşırmisiniz?
Hocam hiç o toplara girmeyin bence tür aynı olsa bile kavga etme ihtimalleri var, claustral bir tür zaten en iyisi hiç denememek.Teşekkürler, rica etsem componotus işçisi ve majoru fotoğrafı paylaşırmisiniz?
Merak ettiğim için kraliçenizin fotoğrafını atar mısınız?
Genel olarak işçinin componotus olduğunu anlayabilsem yeter hocam,denemiş olurum.siz en yaygın türü atarsanız sevenirim. İstanbul'da ormanlık yüksek bı yerde yaşıyorum.Bir saniye bakayım.
Hocam türden türe değişir ya.
Yani bir türünkini atarım sizinki farklı bir türdür bu sefer iki farklı türü koyarsanız kavga ederler bu zor bir iş.
Baya büyük normal kraliçelere göre tahminimce 25 kuruştan biraz daha büyüktür.yanımda değil şu an pazartesi cekebilirim bir şeyle kiyaslayip yada kumpasla ölcerim.Boyutu ne kadar belki tahmin edebilirim.
Hocam yüksek ihtimalle 1.5 santim vardır malesef yanımda değil anca pazartesi ölcebilirimEmin misiniz tam 25 kuruş kadar mı? 25 kuruş bulup cetvelle ölçtüm 1,5 cm eğer öyleyse camponotus vagus diyebilirim ama daha küçük diyorsanız camponotus aethiops olabilir. İşçi yanınızda mı?
Teşekkürler🙏 iyi gecelerTamam şimdilik camponotus vagus olabilir.(iyi geceler)
Hocam bu zor bir tespit büyük ihtimal yanlış. Bunu dediğim için lütfen yanlış anlamayın componotusların tür tespiti zordur Lasius olsa Cataglyphis olsa hani birşey denebilirde yinede onların bile tür tespiti zor.Tamam şimdilik camponotus vagus olabilir.(iyi geceler)
Günaydın, hocam şimdi ölçtüm 1.2cm civarı geliyo kafası dik dururken.Az önce baktım yumurtlama haftasonu ölçerken tüp hafif sallandı yumurtlari yeme ihtimali var mı?Boyutu ne kadar belki tahmin edebilirim.